Hrvatski učenici osvojili dvije brončane medalje na prestižnom natjecanju mladih biologa iz 75 država…

Međunarodna biološka olimpijada natjecanje je učenika srednjih škola u znanju i rješavanju složenih problema u biologiji. Na ovogodišnjoj olimpijadi sudjelovalo je oko 300 učenika. Samo natjecanje trajalo je dva dana...

Hrvatski gimnazijalci osvojili su dvije brončane medalje na prestižnom natjecanju mladih biologa iz 75 država, na 30. međunarodnoj biološkoj olimpijadi koja se održava od 14. do 21. srpnja u Szegedu u Mađarskoj…

Četveročlani tim učenika ove je godine po drugi put predstavljao Hrvatsku na Međunarodnoj biološkoj olimpijadi (International Biology Olympiad IBO) te osvojio dvije brončane medalje. U natjecanju su sudjelovali učenici Olga Jerković Perić (XV. gimnazija, Zagreb) i Petar Škrobo (Gimnazija M. A. Reljkovića, Vinkovci) koji su osvojili brončane medalje te učenice Mia Crnogaj (XV. gimnazija, Zagreb) koja je osvojila priznanje za postignuti rezultat i učenica Elizabeta Gegić (XV. gimnazija, Zagreb) koja je također imala izvrstan uspjeh na natjecanju, izvijestila je koordinatorica IBO-a za Hrvatsku Andreja Lucić.

U pratnji učenika na natjecanje su putovale mentorice Andreja Lucić i Petra Cvjetko, koje su sudjelovale u odabiru učenika te zajedno s kolegama, djelatnicima i studentima Biološkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, pripremale učenike za natjecanje.

Međunarodna biološka olimpijada natjecanje je učenika srednjih škola u znanju i rješavanju složenih problema u biologiji. Na ovogodišnjoj olimpijadi sudjelovalo je oko 300 učenika. Samo natjecanje trajalo je dva dana.

Natjecanje je financijski poduprlo Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH, javlja HRT

T.H.