Hrvatski veteran za samo sat vremena s terena ‘pomeo’ 14 godina mlađeg protivnika

Ivo Karlović (38) započeo je u srijedu obranu naslova na ATP turniru s travnatom podlogom u američkom Newportu pobjedom protiv Amerikanca Denisa Kudle 6:4, 6:4 za 67 minuta igre...

Bio je to četvrti Karlovićev dvoboj s 24-godišnjim Kudlom i njegova druga pobjeda. Naš 38-godišnji veteran je odmah na početku meča oduzeo servis Kudli, što mu je bilo dovoljno za osvajanje prvog seta.

Drugi je set Karlović otvorio s dva ‘breaka’ i vodstvom 3:0. Kudla je vratio jedan ‘break’, ali je Karlović mirno priveo meč kraju, iako je pogodio svega 45 % prvih servisa, što je za njega neobično malo.

Ivo je zabio 16 aseva i napravio sedam dvostrukih pogrešaka. Drugi nositelj turnira, koji se igra u kompleksu u kojem se nalazi Međunarodna teniska kuća slave, a u četvrtfinalu će igrati protiv 28-godišnjeg Nijemca Petera Gojowczyka, trenutno 131. igrača na ATP ljestvici. Od Gojowczyka je Karlović doživio poraz prije tri godine na turniru u Pekingu na tvrdoj podlozi, a Gojowczyk je bio bolji i u kvalifikacijama ATP turnira u Dohi 2013. godine.