HSS prihvatio nacrt novog programa – ‘Nova Republika’…Beljak-“Ja sam hrvatski branitelj i meni je rata preko glave”…

Usvajanjem Nacrta novog stranačkog programa pod nazivom 'Nova Republika', HSS je na ovoj Skupštini konačno definiran kao moderna, progresivna, republikansku i zelena stranka...

Usvajanjem Nacrta novog stranačkog programa pod nazivom 'Nova Republika', HSS je na ovoj Skupštini konačno definiran kao moderna, progresivna, republikansku i zelena stranka.

HSS je krenuo nešto prije krenuo u obilazak terena uoči unutarstranačkih izbora početkom iduće godine.

U Dubrovniku su predstavljene neke smjernice novog programa stranke – radnog naziva “Nova Republika”.

Istaknuli su kako porezni sustav ne treba dorađivati, već resetirati. Veliki je problem, smatraju, i iseljavanje mladih.

Ja sam hrvatski branitelj i meni je, a posebno mladima, rata preko glave, rekao je predsjednik stranke Krešo Beljak.

HSS je na programskoj Glavnoj skupštini, održanoj u Hrastovici kod Petrinje, prihvatio Nacrt novog stranačkog programa pod nazivom “Nova Republika”po kojem ‘konzervativna opcija postaje prošlost’, a HSS se definira kao ‘progresivna, republikanska i zelena stranka’, priopćeno je iz HSS-a. Na skupštini su prihvaćeni dokumenti koji mijenjaju politički smjer stranke, ističe se u priopćenju, te najavljuje da se donošenje detaljnog programa HSS-a očekuje u prosincu 2018.

“Usvajanjem Nacrta novog stranačkog programa pod nazivom ‘Nova Republika’, HSS je na ovoj Skupštini konačno definiran kao moderna, progresivna, republikansku i zelena stranka. Konzervativna opcija, iako je u stranačkim programima nikada nije niti bilo, ovime postaje prošlost, a HSS nakon dugog niza godina ponovno postaje moderna, tolerantna, proeuropska i socijalno osviještena politička stranka te kao takva sve spremnija za preuzimanje odgovornosti za budućnost Hrvatske”, stoji u priopćenju.

Na Skupštini je jednoglasno usvojeno i izvješće predsjednika Kreše Beljaka o protekloj godini. Iz HSS-a kažu  da će se njihov program temeljiti na borbi protiv krupnog kapitala, na borbi protiv birokracije i na pravu da se u Hrvatskoj dostojanstveno živi od poštenog rada.

G.S.

Comments are closed.