HUANITO NE SMIJE U ZATVOR JER ZATVORI NEMAJU UVJETE ZA NJEGOVO LIJEČENJE!…PREDSJEDNICA ČINOM POMILOVANJA PRIKUPLJA POLITIČKE BODOVE…

Huanito je pomilovan, ali ipak mora u zatvor...Ovaj pokušaj zavaravanja hrvatske javnosti i tzv. pomilovanja od strane predsjednice koja sebe sad želi pošto poto prikazati "Majkom Terezijom" su samo jeftini i prozirni načini za prikupljanje političkih bodova....

GORAN KOVAČIĆ/PIXSELL

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović potpisala je pomilovanje za Huanita Luksetića…

Za aktivaciju zahtjeva za pomilovanje potrebno je da kazna stupi na snagu, što znači da Huanito mora ući u zatvor da bi iz njega bio pušten…

Huanito je pomilovan, ali ipak mora u zatvor!

Ni jedan zatvor u Hrvatskoj nema uvjete za liječenje Huanita kojeg razvlače po medijima koji su ga zapravo prvi osudili i za to sve njihove urednike treba biti sram jer nemaju niti malo empatije prema ovom čovjeku prema kojem se ponašaju kao prema državnom neprijatelju. Sramotno je to da se neka suđenja i podignute optužnice kapitalcima u hrvatskoj rastežu godinama dok se ova trakavica oko bolesnog Huanita riješava ad hoc.

Tako je to u hrvatskoj kad je jedno od najkorumpiranijih pravosuđa u ovom dijelu svijeta u pitanju. Huanitovo zatvaranje bi sad moralo razbiti tabu temu o ljekovitosti canabisovog ulja, a sve u cilju lobiranja i korupcije koja stiže iz redova farmaceutskih tvrtki koje su zavladale svijetom i nitko im se kao i bankama ne može oduprijeti. Prestrašan je to lobi koji je u stanju dati milijune onom tko im na liste neke države stavi lijek koji nije niti prošao faze ispitivanja od 5. godina kako bi se ustanovile njegove konntraindikacije i indikacije.

Huanito je jednostavno žrtva tih i takvih lobija i korumpirano hrvatsko pravosuđe mora raditi kako mu se nalaže, dok s druge strane se događaju kontra stvari, dočim netko od kapitalaca koji su pokrali državu kašljucne odmah se odgađaju ročišta i tako u nedogled.

Huanito ne smije biti zatvoren!

Zatvori u hrvatskoj nemaju uvjete za ljude koji boluju od bolesti kakvu ima Huanito i ne mogu mu pružiti adekvatnu skrb! Stoga Huanito ne smije biti zatvoren.

Ovaj igrokaz oko predsjedničinog pomilovanja je samo dokaz da živimo u državi koja stvarno nije uređena, a posebice ne kad je hrvatsko pravosuđe u pitanju. Svi redom svjetski dušebrižnici pa čak i nedavno američki veleposlanik su jasno rekli da pravosuđe u hrvatskoj zahtijeva žurne reforme, jer ovakvo kakvo je nema smisla. To se sad vidi i u ovom slučaju s bolesnim čovjekom za kojeg zatvor nema nikakve uvjete za njegovo liječenje, ali igra, poslušnost i pogodovanje farmaceutskim tvrtkama se mora odraditi.

Predsjednica bi se sad željela iskupiti za sve ono što je morala i trebala još davno prije uraditi, ali nije se sjetila, jer je nisu njeni savjetnici izvijestili o tom da pomiluje nekoliko zatvorenika, a među njima i jednog hrvatskog generala za kojeg je zahtjev dobila i znala za njega. General je sad na slobodi jer je odslužio cijelu kaznu! I ne samo on!

Naime, u hrvatskom se zatvorima nalazi preko 25% hrvatskih branitelja, časnika, dočasnika i ostalih ali se predsjednica Kolina G.K.nije sjetila ni jednog da bi ga možebitno trebalo pomilovati. (op”pa” ne odobravam kriminal niti bilo što drugo) Zato sad želi biti milostiva i zamislite ona će pomilovati čovjeka bolesnog od grozne bolesti za koju se u hrvatskom zatvorima nema uvjeta da bi se istu liječio. Zato, Huanito ni u kom slučaju ne smije ići u zatvor već može samo biti smješten u specijaliziranu bolnicu na KBC ali ne nikako u zatvor ili zatvorsku bolnicu jer ista nema uvjete za liječenje ove teške bolesti od koje Huanito boluje.

Ovaj pokušaj zavaravanja hrvatske javnosti i tzv. čina pomilovanja od strane predsjednice koja sebe sad želi pošto poto prikazati “Majkom Terezijom” su samo jeftini i prozirni načini za prikupljanje političkih bodova. 

Nadalje, ovo je inače poruka svima onima koji bi se drznuli sami proizvoditi ulje canabisa da neće dobro proći i ništa drugo.

Huanito ima stav i nikako nije raspoložen da kroči u ustanovu zatvora koju zahtjeva forma procedure. Protivi se samoj pomisli da mora ući u tu ustanovu jer smatra da je ovo što je do sad prošao bilo već previše i da bi društvo trebalo imati više razumijevanja pogotovo jer je jako bolestan i slab!

Nije samo Huanito bolesnik koji mora u zatvor, veliki je broj bolesnika u zatvorima koji umiru u zatvorskoj bolnici!

Predsjednica jerekla kako ne komentira i ne želi komentirati sudske presude, ali da je u ovom slučaju nakon što je donesena drugostupanjska presuda iskoristila svoju ovlast kojom je, rekla, je omogućila Luksetiću, njegovo pravo da se bori za svoj život, očito ne znajući da veliki broj zatvorenika umire po zatvorskim bolnicama.

A to što ulje kanabisa u medicinske svrhe još nije dostupno u Hrvatskoj, smatra da treba regulirati, rekla je.

“Neću biti ta koja će predlagati načine, ali znam da kanabis nije lijek, ni za multiplu sklerozu i druge bolesti, ali iznimno olakšava bolove i usudila bih se reći da je u takvim slučajevima čak i bolje koristiti pripravke kanabisa nego neke druge lijekove. I mislim da to treba omogućiti svim hrvatskim državljanima kojima je to potrebno, po pristupačnim cijenama”, dodala je. Međutim predsjednica je previdjela jednu stvar da se u zapadnim zemljama u centrima za bolove kod specijaliziranih liječnika tih centara odano već koristi ulje kanabisa. Ali su u hrvatskoj farmaceutski lobiji ti koji uz pripomoć pravosuđa donose ovakve nerazumne odluke.

“Liječnici bi, rekla je, trebali propisati takve recepte”, a država omogući da ti pripravci ne koštaju toliko puno da ih si pacijenti ne mogu priuštiti, već da omogućimo svima ono temeljno ljudsko pravo, zajamčeno i Ustavom, a to je pravo na zdravlje,kaže neupućeno predsjednica.Ovakve ljekove ne mogu pacijentima dodijeliti liječnici opće prakse več jedino specijalizirani liječnici kakvih u hrvatskoj ima ali im ministar Kujundžić uz sabor može omogućiti da se ovaj lijek nudi po jako povoljnim cijenama i to na recept.

Tek sad će surađivati. Što je radila do sad?

U tom smislu, navela je, surađivat će s resornim ministarstvima i agencijama kako bi se tu pitanje uredilo da građani mogu iskoristiti ta temeljna ljudska prava, rekla je.

M.M.Viribus unitis/Braniteljski portal

Comments are closed.