Humanitarci na djelu: Iz Dubrovnika u Vukovar stiglo 16 tona mandarina…

Umjesto uobičajenih 10 tona, u Vukovar stiglo 16 tona mandarina...

U sklopu tradicionalne humanitarne akcije “Božićni poklon od Dubrovačko-neretvanske županije”, u Vukovar je u utorak stiglo 16 tona mandarina…

U ime dubrovačko-neretvanskog župana Nikole Dobroslavića mandarine je vukovarsko-srijemskom županu predala zamjenica župana Žaklina Marević, koja je tom prigodom istaknula kako je ove godine, umjesto uobičajenih 10 tona, u Vukovar stiglo 16 tona mandarina.

“Znate da mi svake godine doniramo deset tona, a naš partner, jedan otkupni centar iz Opuzena donirao je ostatak. Ponosni smo što svaku godinu dolazimo ovamo kako bismo pokazali koliko nam je ova županija važna i koliko su odnosi između naših dvaju županija dobri i pozitivni”, rekla je i dodala da župani Dobroslavić i Galić, na korist svih stanovnika, njeguju suradnju kojom će svi OPG-ovci iz tih dviju županija “uspjeti napraviti veliku suradnju i pomak u prodaji proizvoda”.

“To je već krenulo”, rekla je Žaklina Marević.

Po riječima župana Bože Galića, velika je želja Vukovarsko-srijemske županije da iz Zračne luke u Osijeku svako jutro krene jedan zrakoplov s poljoprivrednim proizvodima vukovarsko-srijemskih proizvođača prema tržnicama u Dubrovniku, a isto tako i iz Dubrovnika s proizvodima tamošnjih proizvođača prema Slavoniji.

“Naša suradnja daje rezultate i u turizmu, a svake godine idemo jedan korak dalje. Zahvaljujem na ovom daru za naš Caritas, koji je znak snažne međusobne potpore jednih i drugih, ne toliko financijske, koliko je to znak snažne prijateljske i ljudske poruke”, rekao je Galić, koji je pošiljku mandarina predao fra Slavku Miliću, voditelju Caritasa Vukovarskog dekanata, koji će ih distribuirati humanitarnim udrugama, udrugama zdravstvene i socijalne skrbi, vukovarskoj bolnici, braniteljskim udrugama te društvima Crvenog križa u županiji.

Kao uzvratnu prijateljsku gestu, Vukovarsko-srijemska županija posljednje tri godine u Dubrovnik šalje deset tona jabuka koje bi onamo trebale stići sljedećih dana, a podijelit će se humanitarnim udrugama, socijalnim ustanovama i drugim potrebitima, donosi radiom Vukovar.

G.S.