HVIDR-a Slavonski Brod: Ministrice Blaženka Divjak, javno odgovorite na pitanja Braniteljskog portala i konačno pokažite odgovornost i prema hrvatskim braniteljima…

Zato pozdravljamo i bez rezervno podržavamo rad i nastojanja Uredništva Braniteljskog portala na temu kurikuluma i uopće na čuvanju vrijednosti Domovinskog rata. Ministrice Blaženka Divjak javno odgovorite na pitanja Braniteljskog portala i konačno pokažite odgovornost i prema hrvatskim braniteljima...

Udruga HVIDR-e Brodsko-posavske županije na čelu sa Štefanom Paunom i predsjedništvom Udruge HVIDR-e -Slavonski Brod-gosti Trilja i udruga proisteklih iz Domovinskog rata

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Ovim putem obavještavamo hrvatsku javnost da gradska HVIDR-a Slavonski Brod s velikom pozornošću prati događanja oko izrade kurikularne reforme od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja na čijem je čelu ministrica Blaženka Divjak.

Uvidjevši da postoje čudni kriteriji oko izbora 350 učitelja,nastavnika i stručnih suradnika koji rade na kurikularnim dokumentima pod vodstvom Borisa Jokića izražavamo svoju zabrinutost. 

Naša zabrinutost je još veća iz razloga što ne vidimo da imate u izboru stručnih suradnika predstavnike istinskih hrvatskih branitelja,stradalnika niti predstavnike Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra iz Domovinskog rata . Također niste dali odgovor na javni upit Uredništva Braniteljskog portala tko će vršiti recenziju kurikula , niti tko je napravio gradivo po pitanju predmeta iz povijesti ,kako one davne jednako tako i novije hrvatske povijesti iz Domovinskog rata.

Valjda Vam je jasno da zbog ranijih zlouporaba pisaca povijesnih činjenica za školske udžbenike na temu Domovinskog rata zainteresiranost braniteljske populacije je ogromna.
Zapanjujuće je čitati u nekim medijima napise i izjave nekih članova Vašeg tima da bi navodno reviziju navedenih predmeta trebale odraditi neke “institucije drugih država”? Strašno!

K tomu hrvatska javnost nije niti dovoljno upoznata sa Vašim radom na temu kurikuluma jer hrvatski mediji šute. Mi u HVIDR – i Slavonski Brod pitamo se zašto šute? Pitamo se i zašto se nameću s Vaše strane neprihvatljive određene odredbe Instanbulske konvencije kao i rodna ideologija?

Mi iz HVIDR – e Slavonski Brod ne želimo ostaviti našu djecu na milost i nemilost čudnom sustavu  vrijednosti ministrice Blaženke Divjak.

Na kraju zbog gore navedenog mi članovi HVIDR -e Slavonski Brod oštro prosvjedujemo, a pogotovo  zbog ovakvog načina rada ministarstva obavijenom velom tajne i odabira stručnih suradnika po nejasnim kriterijima.

Zato pozdravljamo i bez rezervno podržavamo rad i nastojanja Uredništva Braniteljskog portala na temu kurikuluma i uopće na čuvanju vrijednosti Domovinskog rata.
Ministrice Blaženka Divjak javno odgovorite na pitanja Braniteljskog portala i konačno pokažite odgovornost i prema hrvatskim braniteljima.

M.M.