Četvrtak, 18. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

HVIDRA: Ostojićeva izjava o Turudićevom statustu HRVI-ja je kleveta

Foto:Screenshot

 

HVIDRA je oštro osudila i ocijenila lažnom izjavu potpredsjenika SDP-a Ranka Ostojića o statusu HRVI-ja izabranog državnog odvjetnika Ivana Turudića, poručivši da se njegova izjava može jedino okarakterizirati kao kazneno djelo klevete.

Ranko Ostojić, evidentno frustiran slabim odazivom na njegov prosvjed, prozvao je predsjednika HVIDR-a RH da je krivotvorio potvrdu o ratnom putu glavnog državnog odvjetnika, Ivana Turudića, kojeg je potpuno lažno optužio da je tako stekao status stopostotnog HRVI-a, u kojim tvrdnjama nema ni trunke istine, istaknuto je u priopćenju Zajednice županijskih zajednica, udruga i članova hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata RH (HVIDRA).

Ostojić je na subotnjem prosvjedu u Splitu rekao da je Turudić dobio potvrdu da je stopostotni ratni vojni invalid “gledajući TV”. Josip Đakić mu je izdao potvrdu da je 560 dana bio na prvoj crti u sportskoj četi, naveo je Ostojić, prenosi HRT.

No, priopćenju koje supotpisuje prozvani Đakić, kao predsjednik te udruge, oštro su osudili tu izjavu kao napad na hrvatske branitelje, istaknuvši da se takvi napadi ponavljaju tijekom svake predizborne kampanje i postaju teme političkim propalicama iz SDP-a, sljednice komunističke partije.

Poručili su da bi Ostojić, koji je bio bivši SDP-ov ministar unutarnjih poslova u vrijeme, trebao znati zakonske odredbe o stjecanju statusa HRVI-ja. Za njih je, ističu iz HVIDRA-e, potrebno ispuniti niz zakonskih pretpostavki koje se utvrđuju u svakom pojedinačnom postupku, a u svaki od njih uključen je veliki broj stručnjaka i vještaka medicinske struke.

“Možemo je okarakterizirati samo kao kazneno djelo klevete”

Obzirom da je Ranko Ostojić pravne struke, a svojedobno je bio i u sustavu na poziciji ministra nadležnog za unutarnje poslove, te mu je itekako poznat način stjecanja navedenih statusa, smatramo njegovu izjavu gnjusnom i možemo je okarakterizirati samo kao kazneno djelo klevete, poručili su u priopćenju.

Naglasili su i da su se hrvatski branitelji borili u Domovinskom ratu protiv velikosrpskog agresora da bi stvorili hrvatsku državu, današnju cijenjenu članicu Europske unije, te se protive postupcima kojim nas danas predsjednik Milanović, u svojstvu Putinovog političkog vazala, svojom vanjskom politikom usmjerava prema Banja Luci, Srbiji i Rusiji.

Slijedom svega navedenog, pozivamo prozvane aktere u predizbornoj kampanji da prestanu kršiti ustavne i zakonske odredbe u ponosnoj hrvatskoj državi stvorenoj na krvi hrvatskih branitelja, te da prekinu sa blaćenjem dostojanstva hrvatskih branitelja i digniteta Domovinskog rata radi zadovoljavanja svojih uskih političkih interesa, navode.

Najnovije

Biblijska poruka 18.4.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Tko vjeruje ima život vječni

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Iv 6,44-51 Reče Isus mnoštvu: »Nitko ne može doći k meni ako ga ne povuče Otac koji me posla; i ja ću ga...

Penava: Domovinski pokret treća je najjača stranka u Hrvatskoj

Foto:Screenshot/RTL   Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava održao je govor u stožeru Domovinskog pokreta. “Jesmo skupa ili nismo? Dragi prijatelji, pred kraja, mada nismo mudriji prije dva...

Plenković: HDZ po treći put zaredom uvjerljivo pobijedio na izborima

Foto:Screenshot/HRT   Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković obratio se iz izbornog stožera stranke. - Dopustite da na kraju ove izborne večeri prije svega zahvalim svim našim biračima, svim...

DIP: HDZ 60, ‘Rijeke pravde’ 42, Domovinski pokret 14, Most 11 mandata

Foto:HRT   Državno izborno povjerenstvo na svojim stranicama objavljuje privremene rezultate parlamentarnih izbora. Do 02.30 prebrojani su gotovo svi glasovi. Glasovalo je 62,25 posto birača. Rezultati u...

Mario Radić: Mi smo zadovoljni, ali mislim da ćemo dobiti  i još koji mandat više

Foto:Screenshot/HRT   Prema prvim izlaznim anketama, Domovinski pokret i partneri osvajaju 13 mandata. Kada su izašli prvi rezultati, u dvorani se prolomio pljesak. - Mi smo zadovoljni,...