Hvidra Zadar protiv koncesije Turcima u Gaženici: “Nismo se borili za ovo!”

Stoga, još jednom molimo odgovorne koji danas donose odluke i potpisuju ovakve ugovore, da makar sebi samima, ako ne i čitavoj javnosti, iskreno odgovore bi li na takve ugovore pristali da se radi npr. o njihovoj nekretnini u koju su uložili vlastiti novac?...

Ivica Arbanas, predsjednik Hvidre Zadar, poslao je priopćenje za javnost koje objavljujemo u cijelosti…

“U svjetlu najnovijih događanja oko prihvaćanja jedine ponude za koncesiju u Luci Gaženica, moramo iskazati našu iskrenu zabrinutost za budućnost naših građana i Grada Zadra te pozvati SVE nadležne da još jednom razmotre svoje odluke.

Naime, još uvijek se sjećamo obećanja po kojima je izgradnja skupocjene luke Gaženica trebala donijeti tisuće novih radnih mjesta našim sugrađanima te veliki prosperitet gradu.

Danas smo svjedoci potpisivanja ugovora čiji sadržaj građani ne smiju znati , sa tvrtkom osnovanom lani , koja je u Dubrovniku odbijena , a koja nudi svega 28 novih radnih mjesta te godišnju naknadu od 1.600.000 kuna.

Godišnja naknada bi po svemu sudeći samo možda bila dostatna za otplate kredita koji su podizani za izgradnju luke , a razlika između nekoliko tisuća i 28 novih radnih mjesta je više nego zabrinjavajuća i poražavajuća! Pogotovo u vrijeme sve većeg iseljavanja mladih u potrazi za poslom.

Stoga, još jednom molimo odgovorne koji danas donose odluke i potpisuju ovakve ugovore, da makar sebi samima, ako ne i čitavoj javnosti, iskreno odgovore bi li na takve ugovore pristali da se radi npr. o njihovoj nekretnini u koju su uložili vlastiti novac?

Je li zaista nužno potpisivati ugovor , makar i nepovoljan, samo zato jer je ponuđač jedini?

Po našem mišljenju, najlakši izbor nije uvijek i najbolji, što smo i dokazali u godinama kada smo se borili protiv tada nadmoćnih okupatora za suverenitet i samostalnost Domovine.

Mi se nismo borili svatko za svoju kuću, borili smo se za cijelu Hrvatsku!

Od odgovornih očekujemo isto – da se ne bore svatko za dobrobit isključivo svoje obitelji, već da se bore za dobrobit cijelog naroda , pa ni dobri rezultati neće izostati !

S poštovanjem,

Ivica Arbanas, predsjednik Udruge HVIDR-a Zadar

Comments are closed.