Nedjelja, 16. lipnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

IDS IMA SINKOPU KADA JE RIJEČ O KOMUNISTIČKIM ZLOČINIMA , NIJE SE NITI JEDNIM SLOVOM, NITI JEDNOM RJEČI ODMAKAO OD ZLOČINA JUGOSLAVENSKOG, TOTALITARNOG REŽIMA ! DAPAČE VELIČA ZLOČINCA TITA, A TRAŽI KAŽNJAVANJE ZA UPOTREBU NACISTIČKIH, FAŠISTIČKIH I USTAŠKIH SIMBOLA .

IDS IGNORIRA REZOLUCIJU VIJEĆA EUROPE 1481/2006 O OSUDI ZLOČINA TOTALITARNIH KOMUNISTIČKIH REŽIMA

 Na danas održanoj konferenciji za medije u Hrvatskom Saboru saborski zastupnici IDS-a zatražili su hitnu raspravu o njihovu  prijedlogu  dopune Kaznenog zakona da se uvedu kazne zatvora od šest mjeseci do dvije godine za propagiranje nacističkih, fašističkih i ustaških simbola, što uključuje i ustaški pozdrav “Za dom spremni” koji su još lani uputili u saborsku proceduru.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/sponza-u-hrvatskoj-tolerancija-na-ustastvo-neprestano-siri-1285068 – www.vecernji.hr

„ Zaboravili“ su u svoj prijedlog uvrstiti i zločine komunizma iz jugoslavenskog totalitarnog režima, jer su jednaki po karakteristikama svi totalitarizmi samo su različitog predznaka.

Fašizam, nacizam i komunizam su totalitarni, represivni režimi u kojima su suspendirana ljudska prava, pa i pravo na život.

Iza sebe su ostavili milijune ubijenih samo zato što su bili drugačiji ili drugačijeg razmišljanja.

ISTI TRETMAN ZA FAŠISTIČKE, NACISTIČKE , USTAŠKE I KOMUNISTIČKE SIMBOLE

Prema tome, ako se traži kažnjavanje simbola jednog totalitarnog režima, onda treba biti principjelan i pod isti Zakon staviti sve totalitarne režime, jer su jednaki po svim kriterijima i posljedicama.

Karakteristika i  obilježja totalitarne diktature nalazi se u ideologiji, u jedinstvenoj partiji kojom upravlja pojedinac, terorističkoj policiji, u monopolu nad sredstvima komunikacije, u monopolu nad nasiljem i centralno upravljanoj ekonomiji. Sve ove karakteristike imaju svi totalitarni režimi, fašizam, nacizam i komunizam.

Svima se vlast temelji na jednoumnoj ideologiji koju provodi jedna Partija.

Svi imaju terorističku tajnu policiju, koja ima neograničene ovlasti.

Svi imaju medije pod strogom kontrolom Partije.

U svima su ukinuta sva ljudska prava, pa i pravo na vlastiti život, o životu i smrti odlučuje Partija.

Svi su iza sebe ostavili milijunske žrtve, milijune mučenih i pobijenih ljudi, samo zato što nisu bili pristalice Partije.

Zato i je Vijeće Europe na osnovu Crne knjige komunizma izglasalo Rezoluciju Vijeća Europe 1481 / 2006 ,o potrebi međunarodne osude zločina totalitarnih komunističkih režima , Crna knjiga komunizma – Zločini, teror, represija, knjiga je koja opisuje povijest represije, zločine i teror u komunističkim državama. Knjiga je izvorno objavljena 1997. godine u Francuskoj pod naslovom, “Le Livre noir du communisme: Crimes, terreur, repression”. Glavna je teza autora da je komunizam po svojoj prirodi totalitarna ideologija, a da je u svojoj praksi značajno nadmašio fašizam i nacizam,  po razmjerima zločina i broju žrtava.

Po Crnoj knjizi za Hrvatsku , odnosno Jugoslaviju radi se o zločinima  nad hrvatskim antikomunističkim vojnim postrojbama i civilima, prema britanskim procjenama oko 200.000 vojnika i 500.000 civila, koji su se u svibnju 1945. povlačili u više kolona preko Slovenije u smjeru Austrije s namjerom da se predaju zapadnim Saveznicima.
Na Bleiburgškom polju, u Koruškoj, zaustavljeni su od strane britanskih jedinica, razoružani i predano titovoj partizanskoj vojsci, koja ih je masovno likvidirala ,pobacala u jame, tenkovske rovove, rudnike i zazidala sa 12 betonskih pregrada, da se nikada ne sazna, te tjerala na križne puteve širom bivše Jugoslavije, a nakon rata vladala represivno , Goli otok, Lepoglava, Glina, Stara Gradiška itd, zatim udbaška  ubojstva po svijetu, Bruno Bušić i dr. ukupno 69 ubijenih, naravno bez Suda i presude..

Na osnovi Rezolucija 1481/2006, hrvatski je Sabor donio 30.lipnja 2006.godine ;

Deklaraciju o osudi zločina počinjenih tijekom totalitarnoga komunističkog poretka u Hrvatskoj1945. – 1990. godine

HRVATSKI SABOR

– Privrženi najvišim vrijednostima ustavnog poretka Republike Hrvatske i međunarodnoga pravnog poretka;

– Potvrđujući i osnažujući smisao i sadržaj Rezolucije 1481 o međunarodnoj osudi zločina totalitarnih komunističkih poredaka (režima) koju je Parlamentarna skupština Vijeća Europe usvojila 25. siječnja 2006. godine;

– Podsjećajući hrvatsku javnost – s osjećajem iskrenoga žaljenja, pijeteta i sućuti prema svakoj i svim nevinim i nemoćnim žrtvama jugoslavenskoga i hrvatskoga komunizma – na brojne zločine koji su u ime komunizma, klasne borbe i diktature proletarijata, počinjeni nad građanima današnje Republike Hrvatske i Hrvatima izvan Hrvatske,

– Zabrinuti zbog činjenice što se u hrvatskoj javnoj upravi i u nevladinim udrugama, nalaze pojedinci koji su izravno sudjelovali u ugrožavanju ljudskih prava tijekom vladavine totalitarnog komunizma u Hrvatskoj;

– Odlučni u nakani da učinimo sve kako se tragična prošlost zločina i povreda teških ljudskih prava u vrijeme totalitarnih poredaka ne bi nikad više ponovila;

– Jedinstveni u osudi svakog pojedinačnog i svih zločina koji su se doista dogodili u vrijeme totalitarnog komunizma u današnjoj Republici Hrvatskoj i bivšoj Jugoslaviji;

– Potvrđujući smisao i sadržaj Rezolucije 1096 o uklanjanju naslijeđa bivših komunističkih totalitarnih sustava, koju je Parlamentarna skupština Vijeća Europe usvojila 27. lipnja 1996. godine;

Mi, zastupnice i zastupnici Hrvatskoga sabora, na sjednici 30. lipnja 2006., donosimo

DEKLARACIJU

O OSUDI ZLOČINA POČINJENIH TIJEKOM TOTALITARNOGA KOMUNISTIČKOG PORETKA U HRVATSKOJ 1945. – 1990. GODINE

  1. Totalitarni komunistički režimi koji su vladali u Srednjoj i Istočnoj Europi u prošlom stoljeću, a koji su još na vlasti u nekoliko zemalja svijeta, bili su, bez iznimke, označeni masovnim povredama ljudskih prava.
  2. Povrede ljudskih prava razlikovale su se ovisno o kulturi, zemlji i povijesnom razdoblju i uključivale su pojedinačna i skupna ubojstva i smaknuća, smrti u koncentracijskim logorima, izgladnjivanja, deportacije, mučenja, prisilni rad i druge oblike masovnoga fizičkog i psihičkog terora; progone na etničkoj i vjerskoj osnovi, povrede slobode savjesti, misli i izražavanja, slobode tiska i, također, nedostatak političkog pluralizma.
  3. Zločini komunizma su opravdavani u ime »teorije« o klasnoj borbi i načela o diktaturi radništva (proletarijata). Interpretacija oba načela ozakonila je »eliminaciju« ljudi koji su smatrani opasnima za izgradnju novog društva i, kao takvih, neprijateljima totalitarnoga komunističkog režima. Velik broj žrtava u svakoj zemlji bili su državljani te zemlje.

ČUDNA SINKOPA NA KOMUNISTIČKE ZLOČINE MEĐU LJEVIČARSKIM POLITIČARIMA

U Deklaraciji jasno piše što su radili totalitarni režimi i što se osuđuje, stoga veoma zabrinjava sve demokratske snage u Hrvatskoj što ljevičarske stranke i njihovi vođe, te državne institucije poput Pučke pravobraniteljice svi boluju od SINKOPE, kada su komunistički zločini u pitanju. Nitko se ne sjeća Rezolucije 1481/2006 Vijeća EU, i njenog usvajanja u hrvatskom Saboru.

 Tako su i danas u Saboru na konferenciji za medije saborski zastupnici IDS-a Tulio Demetlika i Giovanni Sponza oboljeli od SINKOPE, pa su im samo strašno smetali ustaški zločini, a da komunističke nisu ni jednim slovom spomenuli. TOTALNA SINKOPA.

Kaže danas Tulio Demetlika kako reakcija državnih vlasti mora biti odlučna i beskompromisna, jer se u protivnom stvara atmosfera s kojom se relativiziraju stravični ustaški zločini.

Suglasna sam da reakcija državnih vlasti mora biti  odlučna i beskompromisna, ali uključivši i komunističke zločine i njihove simbole i poklič Smrt fašizmu ,sloboda narodu. To znači da se sankcioniraju fašizam, nacizam ali i komunizam.

To znači Tulio Demetlika da se u Istri maknu svi titovi spomenici, titov park u središtu Pule, da se ukinu svi nazivi ulica, trgova i obala sa imenom Maršala Tita po cijeloj Istri.

To znači da se isto što vi tražite za uzvik Za dom spremni, kaznu zatvora od šest mjeseci do dvije godine primjeni i na uzvik Smrt fašizmu , sloboda narodu, jer taj poklič nije donio niti smrt fašizmu, niti slobodu narodu. Slobodu samo podobnima, a smrt nepodobnima.

Da ne bi bilo nakon mog objektivnog prijedloga poznatih IDS-ovih floskula o antifašizmu u Istri, nabrojati ću dio komunističkih zločina u Istri;

FOJBE ili jame pune su istarskih narodnjaka, koji nisu htjeli ući u Komunističku partiju. Jednostavno bi došli po njih kući i nestajali su preko noći.

Golubinka blizu Raklja, iz koje se dugo vremena širio nesnosni smrad je meni osobno poznata.

Najpoznatija fojba na hrvatskom teritoriju nalazi se u šumi između Malih Golji i Bičići nedaleko Vineža. Prema talijanskim dokumentima u nju je između 20. i 22. rujna 1943. godine, neposredno nakon kapitulacije Italije, bačeno 70 Talijana iz Poreča, 20 iz Labina i 16 iz Raše. Fojba se inače nalazi na imanju obitelji Nanda Golje, koji je kao 11-godišnji dječak u to vrijeme čuvao krave u njezinoj neposrednoj blizini. Nažalost, o žrtvama fojbe Vinež već desetljećima nitko ne govori javno. Zbog njih se ne održavaju komemoracije, političari tamo ne polažu vijence, niti se grade spomen obilježja. A potomci ubijenih u Vinežu ,žive među nama, plaćaju porez i glasuju na izborima. Krajnje je vrijeme da se i kraj fojbe na Vinežu izgradi prikladno spomen obilježje.

https://istarski.hr/node/277-tomislav-ravnic-ne-govori-istinu-demantira-ga-fojba-vinez

Ovu priču Tulio Demetlika veoma dobro zna, jer je Vinež , blizu Labina, gradića u  Istri, kojem je on bio gradonačelnik, ali ima SINKOPU,  kada se radi o stravičnim komunističkim zločinima, koji se pamte u Istri.

Tako je odveden i otac od biskupa u miru mons. Ivana Milovana i nikada se nije vratio. I još 30-tak istarskih narodnjaka.

http://www.biskupija-porecko-pulska.hr/novosti/987-mucenici-i-zrtve-u-poreckoj-i-pulskoj-biskupiji.html

Tako je zaklan bl. Miroslav Bulešić, i ubijeno još 15 svećenike i 3 bogoslova u Istri.

Tako je iz Istre protjerano 200 tisuća Talijana, nakon što ih je Udba zastrašivala. Primjer je Vergarola, kada je dignuto u zrak kupalište Vergarola  18. kolovoza 1946.godine, tada je ubijeno 116 ljudi, među njima puno djece, a 25 neidentificiranih sahranjeno je na civilnom groblju u Puli.

Tako bih mogla nabrajati danima, dok se ne povuče Sinkopa saborskim zastupnicima  IDS-a.

USPOREDBA SA AUSTRIJOM I AUSTRALIJOM

Usporedbu koju su napravili saborski zastupnici IDS-a koriste selektivno, kako njima odgovara, a opet im je SINKOPA zapriječila misli, pa ne znaju da su to zemlje sa starim demokracijom, a da se  1945 kod njih demokracija nastavila, a kod nas je došao na vlast totalitarni, rigidni, jednoumni, komunistički sustav, koji je još u glavama IDS-ovih saborskih zastupnika.

Pored ovakvih stranaka i ovakvog mentaliteta pluralizam i stvarna parlamentarna demokracija su daleki san!

Piše/Lilli Benčik

Najnovije

Ne prestaju antikatolički incidenti u BiH: Mlade osobe ometale misu u sarajevskoj katedrali, viknuli: ‘Bajram barećula’

Foto:Katolički tjednik   Danas je na jutarnjoj misi u sarajevskoj katedrali Srca Isusova, koju je u 8 sati predvodio katedralni župnik i profesor na KBF-u dr....

Meloni: Nadam se da će Europa uzeti u obzir poruku europskih građana

Foto:Facebook   Predsjednica talijanske vlade Giorgia Meloni izjavila je u subotu kako se nada da će Europa u svojoj politici uzeti u obzir poruku koju su...

Sisak: Šačica prosvjednika protiv Hoda za život predvođena gradonačelnicom

Foto:Narod.hr   Hod za život u Sisku, koji je obilježen sjajnom atmosferom koju su gradili sudionici Hoda, nastojala je pokvariti šačica prosvjednika predvođena gradonačelnicom Siska Kristinom...

Video intervju s Ivom Hrkać, udovicom Miljenka Hrkaća:

Foto:Braniteljskiportal.ba   „Netko je dobro prodao glavu pokojnog Miljenka Hrkaća u tadašnjoj Lištici“!? Fra Mario Knezović je uradio intervju s udovicom pokojnog Miljenka Hrkaća, Ivom Hrkać ,sada...

Lažno optuženi Hrvati na Vrhovnom sudu Australije

Hrvatska zajednica u Australiji od 2023. godine sakuplja donacije, financijsku pomoć za obranu tzv. „Hrvatske šestorice“ i tako obranu hrvatskog imena diljem svijeta koje...