IDS pokreće stegovni postupak protiv Miletića optuživši ga da je donosio i donosi odluke autokratski, bez znanja stranke…

Kako su naveli iz stranke u službenoj izjavi za javnost, novom vodstvu IDS-a je neprihvatljivo ponašanje Borisa Miletića u sklopu kojeg je, kako su naveli, "donosio i donosi neke odluke autokratski, bez dijaloga, bez znanja i suglasnosti tijela stranke"...

Poručio je to nakon što ga je Predsjedništvo stranke na večerašnjem sastanku, na kojem Miletić nije bio, optužilo da je “donosio i donosi neke odluke autokratski, bez dijaloga, bez znanja i suglasnosti tijela stranke”…

– Uvjeren sam da smo drugačiji od drugih, jači, bolji i da se nama nikad neće dogoditi ono što se događa drugim strankama. Žao mi je što ovo gledam u vlastitoj stranci. Ponosan sam na sve što smo napravili i stvorili svih ovih godina i uvijek ću biti, istaknuo je Miletić dodavši kako “nikad neće popustiti pod pritiskom pojedinaca i raznih interesa na štetu Istrijana.

– Sljedeći potez je moj, poručio je bivši predsjednik IDS-a i sadašnji župan Istarske županije Boris Miletić.

Kako se neslužbeno doznaje, za pokretanje postupka glasalo je 15 članova Predsjedništva IDS-a, dok je jedan član bio suzdržan.

Novo vodstvo IDS-a pokreće stegovni postupak protiv Borisa Miletića

Predsjedništvo IDS-a pokrenulo je u petak navečer na sjednici u Puli stegovni postupak protiv istarskog župana i bivšeg predsjednika stranke Borisa Miletića zbog povrede Etičkog kodeksa i statuta IDS-a, optuživši ga da je donosio i donosi odluke autokratski, bez znanja stranke.

Kako su naveli iz stranke u službenoj izjavi za javnost, novom vodstvu IDS-a je neprihvatljivo ponašanje Borisa Miletića u sklopu kojeg je, kako su naveli, “donosio i donosi neke odluke autokratski, bez dijaloga, bez znanja i suglasnosti tijela stranke”.

– Na sastanku Predsjedništva raspravljalo se o njegovoj odgovornosti za rezultate posljednjih lokalnih izbora, na kojima je IDS izgubio povjerenje dijela birača, priopćili su iz IDS-a i dodali kako u stranci smatraju kako “niti jedan pojedinac ma koliko zaslužan bio, ne može biti ispred interesa Istrijana, a samim time i interesa IDS-a”.

Podsjećaju da je upravo Miletić jednom prilikom rekao da IDS ima odgovornost i obvezu koja je veća od političke, a to je odgovornost prema Istri.

– Ovakve rasprave i postupanje stranke su upravo demonstracija toga, poručili su iz IDS-a i dodali kako će “politička odgovornost Borisa Miletića biti tema rasprave unutar stranke u sljedećem razdoblju, kada se ispitaju sve okolnosti i činjenice na temelju kojih će se donijeti potrebne odluke.

– IDS je najjača regionalna stranka u Hrvatskoj, koja se sustavno i iskreno treba zalagati za javni interes i dobrobit svih Istrijana pošteno i transparentno. Mi smo tu radi naših birača i zato ćemo djelovati u njihovom interesu i interesu Istre – to je naša politička i osobna odgovornost, poručio je predsjednik IDS-a Dalibor Paus, prenosi HRT.

Miletić je javnosti ostao u sijećanju po jako čudnom ponašanju

Pogledajte video

G.S.

VEZANE VIJESTI

Lili Benčik: IDS – 31 godina obmana, manipulacija, licemjerstva i promašaja