Ima li kraja političkom „mešetaru“? Svi se pitaju, dokle će ovaj „vladati“ i raditi što hoće?

Takvog jadnog „političkog žonglera“ majka rađa jednom u stotinu godina...

Jadovno, 24.06.2020. - U organizaciji Srpskog narodnog vijeća (SNV), Koordinacije židovskih općina RH, Eparhije Gornjokarlovačke i Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH, obilježen Dan sjećanja na Jadovno 1941. Na fotografiji Milorad Pupovac i Ivo Goldstein iza episkopa Nikodima i mitropolita Porfirija. foto HINA/ Mladen VOLARIĆ/ ml

Stječe se dojam da Milorad Pupovac sve što zamisli  može i ostvariti  u hrvatskoj državi, poglavito u „obrani“ Srba, koje nažalost predstavlja tek u jednom malom dijelu…

S druge pak strane u Republici Srbiji i Republici Srpskoj, gdje Hrvati imaju mnogo veće probleme nego Srbi u Hrvatskoj nitko ne može ni zamisliti nekog pupovca, koji bi njihovu političkom vodstvu „dirigirao“ što i kako treba raditi, a još manje koliko za to moraju platiti.

Notorni Pupovac je prijeko potreban bilo kojoj vlasti, jer s njim se „može dogovoriti“, njega se može „kupiti“, a uostalom on zna i iznimno dobro glumiti.

Uz to, mediji (lijevi i desni) i tv kuće su iznimno zainteresirane što će ON reći, kakve će povući poteze… Nema ni jedne konferencije za novinare, a da na nju ne dođu i ne poprate je najvažniji hrvatski mediji i portali, dok u Srbiji, primjerice, to ne prolazi, tako ga po tom pitanju marginaliziraju i ignoriraju.

Hrvatski novinari su od Pupovca napravili „političku zvijezdu“.

Naime, ako ste primijetili, gotovo uz svaku njegovu izjavu objavljuje se i njegova (birana) fotografija, kao da je Donald Trump, a ne obični politički mutikaša.

Zbog čega bi hrvatsku javnost trebalo i morati zanimati što ovaj čovjek misli, odnosno zbog čega novinari toliko hrle na njegove (šuplje) skupove?

Dok primjerice istaknuti hrvatskih branitelji imaju nešto važno reći  i poručiti mediji to – ignoriraju (svaka čast iznimkama).

Bilo bi dobro i zanimljivo kad bi se u  nekoj tv informativnoj emisiji sa svojim stavovima sučelili recimo Milorad Pupovac i Marko Miljanić, ratni zapovjednik obrane Škabrnje, ili neki drugi istinski Hrvat i ovaj istinski Srbin.

Ne, to „nikoga“ ne zanima.

Pupovac također odlično prolazi jer se njegovi komentari i izjave uglavnom ne komentiraju, pa se onda gledatelji ili slušatelji sami opredjeljuju – za i protiv, što nije ništa drugo nego – zavadi pa vladaj.

Takvog jadnog „političkog žonglera“ majka rađa jednom u stotinu godina. 

Pupovčeva supruga, koja je talentirana novinarka, također ima velikih zasluga za njegov medijski uspjeh, jer kad treba nešto medijski plasirati – ona je tu.

Uz to  aktivnosti njegovih udruga (i njegovih „velikana“) hrvatska država bogato nagrađuje, sve po onom- isplaćuje mu se koliko želi i treba!

Svi se pitaju, dokle će ovaj „vladati“ i raditi što hoće?

Pa, sve dotle dok će onima na vlasti trebati „tri glasa“, a očito im stalno (na štetu Hrvata) baš to nedostaje.

Autor / Mladen Pavković

** Stavovi i mišljenja iznesena u kolumnama i komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva Braniteljskog portala  već isključivo mišljenje i stavove njihovih autora**