Ima se -može se!?…Plenkovićeva ministrica Divjak za zakusku potrošila koliko i za računala…

Kako ne bi bili gladni, Ministarstvo je raspisalo javnu nabavu za ‘Usluge posluživanja pića i usluge cateringa. Procijenjena vrijednost nabave je 2.160.000 kuna bez PDV-a...

Rijeka, 17.04.2018 - Ministrica znanosti i obrazovanja ministrica Blaženka Divjak u sklopu turneja "Škole za život" sastat æe se s ravnateljima osnovnih škola s podruèja Primorsko- goranske, Istarske, Lièko-senjske i dijela Karlovaèke županije. foto HINA/ Miljenko KLEPAC/ ds

Dvije milijarde kuna koštat će provedba kurikularne reforme. Pripreme za početak nove školske godine, kada će se početi provoditi “Škola za život”, u punom su jeku, a intenzivno traje i usavršavanje tisuća učitelja i nastavnika. Kako edukaciju ne bi slušali praznog želuca, Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo je natječaj za usluge cateringa procijenjene na 2,160 milijuna kuna bez PDV-a. Usporedbe radi, za više od 700 računala za provedbu Škole za život utrošit će se otprilike isti iznos, piše T-portal…

Stručni skupovi usavršavanja uživo za drugu fazu projekta Cjelovite kurikularne reforme održavat će se na 615 lokacija, tj. škola.

-UREDNIŠTVO PREDSJEDNIKU VLADE: AKO ĆE FILOZOFSKI FAKULTET PROVODITI REFORMU ŠKOLSTVA-UKINITE MINISTARSTVO ZNANOSTI I OBRAZOVANJA!…

Na njima će sudjelovati, razvidno je prema troškovniku za catering, 37 tisuća učitelja i nastavnika. Na svakoj edukaciji bit će različit broj sudionika, između 11 i 180, ovisno o predmetima.

Kako ne bi bili gladni, Ministarstvo je raspisalo javnu nabavu za ‘Usluge posluživanja pića i usluge cateringa. Procijenjena vrijednost nabave je 2.160.000 kuna bez PDV-a.

Uz to, trošak oko 700 računala za provedbu Škole za život, koji su nabavljani na nedavno provedenom javnom natječaju, iznosit će 2,574 milijuna kuna s PDV-om, gotovo isto kao i catering, ističe T-portal.

Učitelji ocjenili program ministrice Divjak – dvojkom

Podsjetimo, nedavno je Sindikat hrvatskih učitelja proveo istraživanje o eksperimentalnom programu “Škola za život” ministrice Divjak, u kojemu je većina sudionika iskazala “umjereno nezadovoljstvo” eksperimentalnim programom.

“Dvije trećine sudionika istraživanja kažu da je im je opseg posla izrazito povećan zbog reforme, 90 posto ih smatra da je taj posao trebao biti honoriran, a 45 posto njih ne zna hoće li biti honoriran”, rekao je voditelj istraživanja, psiholog na Institutu Ivo Pilar Toni Babarović.

Nakon tog istraživanja uslijedili su napadi ministrice Divjak, koja je prozvala Sindikat kao “kočničara reformi” te je ustvrdila kako se navedeno istraživanje ne može nazvati znanstvenim istraživanjem. Istovremeno je uputila na rezultate ankete koje je provelo Ministarstvo, prenosi narod.hr.

-UREDNIŠTVO PREDSJEDNIKU VLADE: AKO ĆE FILOZOFSKI FAKULTET PROVODITI REFORMU ŠKOLSTVA-UKINITE MINISTARSTVO ZNANOSTI I OBRAZOVANJA!…

“Anketa koju je provelo Ministarstvo o svom vlastitom projektu ne može se uopće uspoređivati s neovisnim istraživanjem koje je znanstveno validiranom metodologijom proveo Institut Ivo Pilar. Svrha provedenog istraživanja bila je dobiti objektivno stanje u obrazovanju, no Ministarstvo je podredilo objektivnost vlastitoj promidžbi, bez razmišljanja o dugoročnim posljedicama.” – odgovorila je ministrici Divjak predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja, Sanja Šprem.

T.H.

 

Comments are closed.