Imovinske kartice su izmišljene da nitko za ništa ne odgovara…

Komunisti su bili pametni, pa su još 1990. iz zakona izbacili „zakon o porijeklu imovine“, pa su sa svime što su od 1945. „jamili“ mirno odšetali u hrvatsku državu, kao čestiti i pošteni građani...

Čemu služe imovinske kartice, koje moraju popuniti i predati osobe koje obnašaju neke od važnijih državnih funkcija, od predsjednice Republike, predsjednika Sabora, Vlade, saborskih zastupnika, pa do gradonačelnika, župana i načelnika općina? Naime, uskoro ćemo dobiti na uvid i imovinske kartice sudaca i državnih odvjetnika, pa će se putem interneta svatko i u svezi toga imati prilike malo zabavljati. Tako ćemo i dalje čitati kako neki imaju puno, a drugi malo. Jedni čak nemaju ništa, jer sve glasi na djecu, supruge ili pak njihove odvjetnike…

Da pukneš od smijeha.

Kad većina navodi svoja mjesečna ili godišnja primanja tek se onda vidi da tu ipak nešto ne štima. Imovina je pojedincima pet ili deset puta veća nego što su ikada u životu zaradili. Ali, zato u imovinskoj kartici oni imaju pravo napisati da su to i to naslijedili ili dobili prije svega od svoje mame ili tate ili im je pak dobar dio imovine darovala njihova baba.

I time je sve gotovo.

Kad bi netko primjerice uspoređivao imovinske kartice recimo predsjednika Vlade ili Sabora sa istom takvom karticom pojedinih gradonačelnika, župana ili načelnika općina vjerojatno bi „pao u nesvijest“, jer ovi „dolje“ (svaka čast iznimkama) često imaju i tri puta više nego oni „gore“.

Imovinske kartice su izmišljene da nitko nikoga ne provjerava jel po zakonu zaradio toliko da ni sam, kao jedan ministar, ne zna što sve ima!

-Potraga ekskluzivno otkriva: Glavni državni inspektor krši zakon, u imovinskoj kartici zatajio kvadrate!…

Uz imovinsku karticu svatko bi trebao priložiti i račune, odnosno cjelokupnu dokumentaciju iz koje bi i iz „aviona“ bilo vidljivo kako je i na koji način zaradio imovinu.

To bi onda tek donekle imalo smisla.

Komunisti su bili pametni, pa su još 1990. iz zakona izbacili „zakon o porijeklu imovine“, pa su sa svime što su od 1945. „jamili“ mirno odšetali u hrvatsku državu, kao čestiti i pošteni građani.

Slično se dogodilo i kod mafije. Kad su se neki dobro nakrali odlučili su povući crtu i donijeti zakon da „više nitko ne smije krasti i ne plaćati porez“, jer će završiti u zatvoru.

S druge pak strane, puno bi bolje i zanimljivije bilo da se i hrvatske branitelje, a poglavito Junake Domovinskoga rata i dragovoljce iz 1991. „natjera“ da i oni ispune imovinsku karticu, pa da vidimo što su sve uspjeli zaraditi od sudjelovanja u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu.

Nakon toga, te kartice trebalo bi usporediti s većinom hrvatskih dužnosnika, koji nisu sudjelovali u obrani Domovine, pa da vidimo „kom obojci, kom opanci“!

Autor / Mladen Pavković

** Stavovi i mišljenja iznesena u kolumnama i komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva Braniteljskog portala  već isključivo mišljenje i stavove njihovih autora**