INFORMATIČKI NE/PISMENI: Ministre pitali kako koriste mailove…. Teško je opisati gluposti koje su izgovorili…

Informatički ne/pismena Vlada RH

“INAČE vam se ja, da budem iskren, tim mailovima i ne koristim”, odgovorio je građanin na pitanje uličnog novinara koji ga je zaskočio pred ulazom na radno mjesto.

Sjećate se onih anketa koje su bile popularne i urnebesno smiješne u devedesetima, u kojima bi luckasti novinar šetao gradom i slučajne prolaznike ispitivao da pojasne neki pojam?

“Znate li što je farmacija?” pitao bi tako novinar popularne splitske emisije “Pola ure torture” random ljude po staroj Rivi.

“To vam je farma kojom vam upravlja CIA”, glasili bi odgovori koji bi se onda u ono predinternetsko doba danima prepričavali.

“Inače vam se ja, da budem iskren, tim mailovima i ne koristim”, odgovorio je, da se vratimo na početni citat, ne bilo koji građanin, nego hrvatski ministar Oleg Butković skupini novinara koji su ga zaskočili pred ulazom u vladu. Da je to neki nepoznati Oleg koji se tog jutra devedeset i neke spustio u Split da obavi neki posao i naletio na zajebanta s kamerom i mikrofonom, informacija da se “tim mailovima i ne koristi” ne bi bila osobito smiješna, donosi index.hr.

Ovo nije smiješno, nego tragično

Nije smiješna ni kad to kaže hrvatski ministar 2018. godine. Nego je tragična.

Shvatili ste već, hrvatski ministri novinarima koji su ih jutros zaskakali ispred vlade, na pitanje koriste li službeni mail u privatne svrhe i obratno, odgovarali su priličnim besmislicama.

“Imam nekoliko privatnih i poslovnih mail adresa, laptop, računalo i koristim sve što mi je u datom trenutku dostupno kako bi kvalitetno obavljao svoj posao”, hvalio se Bračanin Lovre tako znatiželjnim novinarima. Samo zaposleni i važni ljudi koriste više mobitela, računala i mail adresa.

I.V.