Isus je uskrsnuo, On je živ i s nama je – Aleluja!…SRETAN VAM I BLAGOSLOVLJEN USKRS!

 “Mir vama!” (r. 21).

Nisu bili na Golgoti, pobjegli su, ali zato sada promatraju onoga koga su proboli (19,37). Gledaju pobjedu Božje svemoći i dobrote, njegove vjernosti svojim nevjernim učenicima. I obradovaše se učenici… Sada, kada im postaje jasno da je Isus pobijedio svijet, sada tek može njihova radost biti potpuna (15,11)…

USKRSNUO JE !

USKRS KAO TRIUMF LJUBAVI

U drami Kristove muke i smrti, sučeljavaju se grijeh i nevinost, okrutnost i dobrota, život i smrt, ljubav i mržnja; ljubav tu trijumfira u žrtvi, bol je iskupljena u nadi.

U kršćanskoj vjeri spasenje je najtješnje povezano s križem Kristovim.

Progonjeni kršćani iskusili su vrlo brzo da Križ nije samo prošla činjenica, naučili su shvaćati život i patnju koja je izražena kroz Križ Kristov. Križ Kristov je znak njegove poslušnosti prema Ocu i dokaz Božje ljubavi prema čovjeku…

Ostvarivanje ljubavi, istine, pravde i svakog drugog dobra zahtjeva žrtve. Stoga je prava sloboda i istinska ljubav označena križem. Križ u svojoj biti i nije drugo doli slavljenje ljubavi. Najveći dokaz ljubavi je spremnost da se položi vlastiti život za druge .Isusova muka i smrt su u funkciji tog dokazivanja.

Stoga Križ Kristov ostaje trajni izazov i poticaj na odgovornu ljubav. Kršćani su u tom znaku nalazili poticaj da se žrtvuju u ovome svijetu za velike ljudske ideale.

Hrvatski branitelji su sa križem oko vrata, skoro goloruki krenuli u obranu svoje domovine protiv nadmoćnog srbočetničkog i JNA agresora kojega su na kraju vojno potukli i porazili.

Mudrost koja proizlazi iz Križa Kristova oprečna je sa mudrošću svijeta. Njezina bit sastoji se u darivanju i opraštanju, koje prevladava zapreku onoga koji nas progoni. Usvojiti mudrost Križa znači prihvatiti da se zlo pobijedi dobrim. Takva ljubav je jača od zla i smrti. Istodobno nas poziva i obvezuje da po primjeru Isusa Krista u ljubavi i nadi suzbijamo zlo i patnju i u sebi i oko sebe.

Očišćeni od grijeha kroz vrijeme Korizme i okrijepljeni novom nadom Uskrslog Krista.

Slavimo Uskrs koji je ustvari vrijeme ponovnog rađanja ili uskrsnuća.

To je blagdan koji govori svakome kako ima pravo na drugu priliku, i kako je moguće uskrsnuti nakon svega što nam se je dogodilo.

Uskrs je vrijeme ponovnog rađanja ili uskrsnuća.

“Uskrsnuće tijela” znači da poslije smrti neće živjeti samo duša, nego da će i naša “smrtna tijela” (Rim 8,11) oživjeti. Uskrsnuće Kristovo pokazuje da Bog voli tijelo i da će naše tijelo uskrsnuti. Mi ćemo dobiti uskrslo tijelo. 

Da Krist nije uskrsnuo mi bi bili prevareni ljudi. Bog i nas želi usrećiti. Bol nema zadnju riječ, bolest nema zadnju riječ, smrt nema zadnju riječ. Zadnju riječ ima radost uskrsnuća na novi život vječni.

Ali Gospodin je uskrsnuo! Podignimo pogled, skinimo veo gorčine i tuge s očiju, otvorimo se Božjoj nadi!…

 On je ušao u grob našeg grijeha, stigao do najudaljenije točke gdje smo bili izgubljeni, prošao kroz splet naših strahova, nosio težinu naših potlačenosti te nas je, iz najmračnije dubine naše smrti, probudio u život i našu žalost pretvorio u igranje. Učinimo Pashu, Uskrs, s Kristom! On je živ i još uvijek prolazi, preobražava i oslobađa. S Njim zlo više nema moć, neuspjeh nas ne može spriječiti da počnemo iznova, smrt postaje prolaz za početak novog života. Jer s Isusom, Uskrslim, nijedna noć nije beskonačna, a i u najdubljoj tami blista zvijezda jutarnja.

Svim hrvatskim braniteljicama i braniteljima i  njihovim obiteljima, obiteljima poginulih i nestalih i svim ljudima dobre volje;

„Ja sam put, istina i život. Nitko ne dolazi k Ocu osim po meni.“ (Ivan 14,6), božanska je poruka kršćanima od našeg Spasitelja i Otkupitelja, Isusa Krista.

“Mir vama!” (r. 21).

Uskrsli Isus dolazi među učenike i kaže: “Mir vama!” (Iv 20,19). Pokazuje rane na rukama i nogama, ranu na boku: nije duh, to je upravo On, isti Isus koji je umro na križu i bio pokopan. Pred očima učenika punima nevjerice ponavlja: “Mir vama!” (r. 21).

Isus je uskrsnuo, On je živ i s nama je – Aleluja!

Neka Vam uskrsli Krist donese Uskrs sreće, radosti i svakog blagoslova!

SRETAN VAM I BLAGOSLOVLJEN USKRS!

Braniteljski portal