Ivan Kos: Momčad ne igra dobro, ali klub nije u rasulu…

Predsjednik Hajduka ne misli da je ova sezona za Hajduk izgubljena, iako splitska momčad nakon 15 odigranih kola za vodećim Dinamom zaostaje za 12 bodova...

"Sezona je izjednačenija od prethodnih. Ciljevi su jasno definirani, tražimo iskorak i ne obaziremo se na druge. Na kraju se mrtvi broje."

Predsjednik Hajduka ne misli da je ova sezona za Hajduk izgubljena, iako splitska momčad nakon 15 odigranih kola za vodećim Dinamom zaostaje za 12 bodova.

– Joan Carrillo više nije trener prve momčadi, a ostavka sportskog direktora Marija Branca nije prihvaćena, objavio je u ponedjeljak na izvanrednoj konferenciji za medije u Splitu predsjednik Hajduka Ivan Kos te istaknuo da prva momčad ne igra dobro, ali da klub nije u rasulu.

“Trener Carrillo više nije trener. Odlučili smo mu zahvaliti i svatko krenuti svojim putem. Zahvaljujemo mu se na predanom, profesionalnom i stručnom radu. U njegovom mandatu Hajduk je imao odličnih partija, a bilo je i onih loših. Zato smatramo da je njegova promjena neophodna”, izjavio je Hajdukov predsjednik Kos.

Katalonac je na klupu Hajduka stigao početkom prosinca 2016. godine. Pod njegovim vodstvom Splićani su u 41 utakmici ostvarili 22 pobjede, 11 remija i osam poraza, a Carrillu je presudio subotnji prvenstveni posrtaj na Poljudu protiv posljednjeplasiranog Rudeša (2-3), nakon što je Hajduk već u prvom poluvremenu poveo 2-0.

O Carrillovom nasljedniku Hajdukov predsjednik nije još želio govoriti.

“O novim imenima ne bih lamentirao, dok ne budemo imali čvrsto potvrđeno ime. O novom treneru smo počeli razmišljati dan prije nego li je Carrillo potpisao novi ugovor. Imamo nekoliko opcija o kojima razmišljamo, ali bilo bi bespredmetno špekulirati, dok ne postoji čvrsti dogovor. Srećom, sada je reprezentativna stanka. Do sljedeće utakmice sa Istrom imamo malo manje od dva tjedna. Nadam se da ćemo vrlo brzo imati ime novog trenera.”

Kos je obznanio da će do imenovanja novog trenera momčad voditi Vik Lalić, dosadašnji pomoćnik 49-godišnjeg Joana Carrilla.

O ne prihvaćanju ostavke sportskog direktora Marija Branca Kos je rekao:

“Mario Branco je službeno podnio ostavku preuzimajući odgovornost za rezultat prve momčadi, za loše igre. Kao profesionalac stavio je mandat na raspolaganje. Ja sam odbio njegovu ostavku. Pronalaženje novog trenera je nešto čime se moramo odmah i hitno baviti, a pozicija sportskog direktora je opsežan posao. Nažalost, Hrvatska ne raspolaže sa puno imena (za tu dužnost).”

Na konferenciji za medije postavljeno je i pitanje o odgovornosti vodstva kluba, o čemu su se izjasnili i navijači tijekom utakmice protiv Rudeša, izvješenim transparentima i skandiranjem “uprava odlazi”.

“Znali smo što će pisati na transparentima i to sam prihvatio. Navijači imaju pravo izraziti svoje mišljenje. Uprava cijeni i poštuje njihovo mišljenje, ali znamo kojim smjerom i ciljem idemo. Kroz udrugu Naš Hajduk oni mogu mijenjati strukture kluba, samim time i odlučivati o mojoj poziciji”, izjavio je Ivan Kos koji je nakon subotnjeg poraza od Rudeša i sam ponudio mandat na raspolaganje, ali je dobio podršku Nadzornog odbora za nastavak svog posla.

“Ne želim alibije, ne želim bježati od odogovornosti. Samim činom stavljanja mandata na raspolaganje, pokazao sam da preuzimam odgovornost na sebe. Klubom se bavimo čvrsto, temeljito. Seniorski pogon je taj koji je najvidljiviji, ali to nije jedini dio kluba. Ja 90 posto svog vremena posvećujem drugim stvarima, a samo deset posto provoj momčadi. Kad bih želio alibije, 90 posto bih posvetio prvoj momčadi. Mnogi će mi to zamjeriti, ali mislim da je to ispravan put. Iza sebe želim ostaviti red. Nakon mog odlaska, jednog dana, nasljedniku će ostati dobar klub. Ovime ne želim reći da smo mi došli u loš klub. Hajduk se od 2011., kad se spasio od bankrota, diže.”

Predsjednik Hajduka ne misli da je ova sezona za Hajduk izgubljena, iako splitska momčad nakon 15 odigranih kola za vodećim Dinamom zaostaje za 12 bodova.  

“Sezona je izjednačenija od prethodnih. Ciljevi su jasno definirani, tražimo iskorak i ne obaziremo se na druge. Na kraju se mrtvi broje.”Autor-Hina

D.J.