IVAN PENAVA ZA BRANITELJSKI PORTAL: VUKOVAR JE SPREMAN ZA POBJEDU !…

Ova zastava, dužine 50 metara, sašivena je u progonstvu u Zagrebu i čekala je povratak u Vukovar gdje i pripada...Do sada je korištena samo u Koloni sjećanja...

Ova zastava, dužine 50 metara, sašivena je u progonstvu u Zagrebu i čekala je povratak u Vukovar gdje i pripada.

Savjet za hrvatske branitelje Grada Vukovara potaknuo je ideju da se na Gradsko poglavarstvo postavi zastava dužine 50 metara, koju je gradonačelnik Ivan Penava sa oduševljenjem prihvatio te su jurtos povijesnu zastavu, koja se do sada razvijala samo za Dan sjećanja na Vukovarske žrtve,zajedno razvili u čast našim Vatrenima, koji večeras  u 20 sati igraju polufinalnu utakmicu protiv reprezentacije Engleske.

Vukovar će žestoko slaviti večeras pobjedu Vatrenih, kaže Penava za Braniteljski portal.

Toliko ponosa i vjere, a posebice zajedništva su nam naši Vatreni donijeli sa svojim pobjedama, da nas nikakvo nevrijeme u Vukovaru neće zaustaviti da žestoko proslavimo pobjedu Hrvatske. Želim im svu sreću i Božji blagoslov večeras, da nas sve skupa ponovo obraduju i večeras pobjedom nad Englezima, jer smo mi pobjednički narod, rekao je Penava za naš portal.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava objavio je na svom Facebooku sljedeće;

VUKOVAR JE SPREMAN ZA POBJEDU!

Ova zastava, dužine 50 metara, sašivena je u progonstvu u Zagrebu i čekala je povratak u Vukovar gdje i pripada.

Sašila ju je tvrtka Prvi barjak Matić – ista tvrtka koja je sašila barjak koji je na Kninskoj tvrđavi podigao prvi predsjednik Republike Hrvatske dr. Franjo Tuđman.

Gradu Vukovaru na čuvanje i korištenje 2011. godine predao ju je Vukovarac Đuro Marić.

Zastava je trenutno pohranjena u Gradskoj upravi Grada Vukovara te spremno čeka prilike od velikoga značaja za Hrvatsku i Vukovar.

Do sada je korištena samo u Koloni sjećanja, napisao je Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava na svom Facebooku.

VUKOVAR SLAVI!

VUKOVAR SLAVI

M.M./Braniteljski portal

Comments are closed.