IVICA LOVRIĆ O TOMAŠEVIĆEVIH POLA MANDATA: “NERED, LAŽI I DIVLJE SVINJE”

Bivši gradski pročelnik za obrazovanje Ivica Lovrić osvrnuo se na polovicu mandata Tomislava Tomaševića u Zagrebu.

“Najtočniji pregled 2 godine Tomaševićeve vladavine dao je komunikacijski stručnjak Krešimir Macan, koji je poručio Tomaševiću da i dalje nastavi govoriti da su za sve što ne valja krivi prethodnici. Na tragu takvoga bezobraznog savjeta, Tomaševićeva vlast stvara nered, laže, obmanjuje te za sve što u javnosti odjekne loše optužuje druge, a ako su im podređeni politički nepodobni, dijele otkaze!

Ono čime se gradonačelnik može „podičiti“ jest prljav i zapušten grad, neredoviti odvoz otpada te kriminalno loše kadroviranje koje je dovelo do sloma u funkcioniranju gradskih ureda, zavoda, društava i bolnica.

Najporaznija za Tomaševića jest činjenica da se poskliznuo na zelenom terenu, gospodarenju otpadom. Njegove tvrdnje o zatvaranju Jakuševca, raskidu svih ugovora s CIOS grupacijom pokazale su se lažne i obmanjujuće.

Istina je sljedeća: bivša vlast je s CIOS grupom tijekom 21 godine sklopila ugovore u vrijednosti od 106 milijuna kuna, dok je Tomašević u ove 2 godine s njima ugovorio poslove u vrijednosti od 269 milijuna kuna. Šokantna je Tomaševićeva laž koju je izrekao prekjučer tvrdeći da upola manje radi s Pripuzom nego li je to činio Bandić jer je samo za zbrinjavanje plastike u prva 3 mjeseca ove godine CIOS grupi platio više od 7 milijuna kuna. Ako zbrojimo i druge ugovore, činjenica je da Tomašević mjesečno plati dvostruko više Pripuzu nego li je Bandić plaćao u godini dana.

Ono realno i vrijedno čime se Tomašević može pohvaliti isključivo je rezultat truda i rada onih prije njega.

Konkretno, dočekala su ga 162 obnovljena odgojno-obrazovna objekta za koja je bilo određeno preko 400 milijuna kuna iz Fonda solidarnosti, a da sam tome uspjehu ni na koji način nije doprinio. Naravno da se sredstva iz Fonda solidarnosti nisu mogla povlačiti 2020. godine jer Fond solidarnosti za RH nije postojao te je Javni poziv za Fond solidarnosti objavljen u travnju 2021., netom prije njegova dolaska na vlast.

Pola mandata gradonačelnika glavnog grada zaslužuje ozbiljan detaljan osvrt, no zbog budalaština kojima nas svakodnevno obasipaju vladajući, ozbiljnoj analizi ovdje nije mjesto.

Mogu samo čestitati Tomaševiću i suradnicima jer su uspjeli svojim „biserima“ i promašajima dozvati divlje svinje u pomoć koje su se aktivno uključile u rješavanje problema nagomilanog otpada.”