Petak, 12. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

IVICA PANDŽA ORKAN: U SMŽ ‘Vijećnik SDSS-a je bio snajperist, osobno je ubio tri hrvatska branitelja i pohvaljen je za hladnokrvnost i odlučnost.’…Tko ga je do sada štitio?

Prije dva dana  je umirovljeni pukovnik HV Ivica Pandža Orkan, ratna legenda s Banovine i lovac na  srbočetničke ratne zločince, pozvao medije i svu zainteresiranu hrvatsku javnost u Slatinu Pokupsku na  sjednicu Skupštine Sisačko moslavačke županije na kojoj je obznanio još jednu u nizu svojih istraživanja. Servirao im je bombu na koju su svi ostali zabezeknuti, posebice župan Žinić ,koji je kako kaže Orkan, ostao “pijano” zabezeknut…

Da u koaliciji  je sa HDZ u županiji, ali ga nitko nije dirao iako sam hrvatskim nadležnim institucijama ovaj dokument dao još 18.10.2018 godine.Tako da sa sigurnošću kažem da su mjerodavne institucije dobile od mene taj dokument, ali ništa se nije dogodilo, kaže Orkan.

HDZ-ova predsjednica skupštine prekidala je moje izlaganje a “pijani župan” zabezeknuo se, govori Orkan.
Načelnik pu SMŽ je potvrdio javno da govorim istinu, a odgovor na pitanje tko ga štiti 5 mjeseci nisam dobio, kaže Orkan.
Jel u Vladi, Saboru, Pantovčaku, MUPU, DORHU, PU SMŽ ili u županiji  zaštitnik ovakvih, ja neznam , kaže Orkan ali je nemoguće da se netko ovako dugo slobodno šeće i još je vijećnik, rekao je.
Najavio i odradio
Orkan je prije nekoliko dana najavio medijsku bombu ” koja će protresti  sve strukture, pogotovo u Sisačko moslavačkoj županiji!”
Danas je na toj sjednici objelodanio i dokumentima potkrijepio da je vijećnik SDSS, što bi u svakoj normalnoj državi rezultiralo trenutnim procesuiranjem istog.

Dragutin Čelap bio snajperist agresorke vojske u Domovinskom ratu, da je osobno je ubio tri branitelja i pohvaljen je za hladnokrvnost.

Ivica Pandža Orkan je  još prije pet mjeseci, ili još točnije  nadležnima poslao pisani dokaz kako je Dragutin Čelap, vijećnik SDSS-a u Topuskom, za vrijeme Domovinskog rata bio u neprijateljskim redovima. Bio je snajperist koji je zbog svog djelovanja 1991. dobio pisanu pohvalu od Komande 3. partizanskog bataljona u Topuskom.

portal novosti.hr

“Sve sam pomno provjerio. Riječ je uistinu o vijećniku jednog hrvatskog grada. Bio sam u njegovom selu, provjerio podatke, ime oca i sa sigurnošću tvrdim kako je riječ o istom Dragutinu Čelapu”, izjavio je Pandža, a sve je zabilježila RTL televizija, kaže Orkan.

Evo dokument na kojem se jasno vidi zbog čega je pohvaljen SDSS-ov “hrvatski” vijećnik Dragutin Ćelap koji je inače kao predstavnik SDSS-a koalicijski partner sa HDZ-om.

Čelap (Pajo) Dragutin kao (agresorski) borac uključio se u oružanu borbu 10.07.1991. u samostalni vod Staro Selo kao strijelac snajperista. Pored ličnog naoružanja u borbenim aktivnostima uspješno je koristio drugo naoružanje kao sredstvo za protuoklopnu borbu.

Iskazao se kao stabilna i hrabra ličnost pri čemu imponira njegova hladnokrvnost i odlučnost. Posebno se istakao u 1. i 2. napadu na Topusko kada je odlučnom akcijom jedinice u kojoj se on nalazio u Velikoj Vranovini likvidirano oko 30 pripadnika MUP-a i ZNG-i te po oslobađanju Lasinje u izviđačkim aktivnostima likvidirao tri neprijateljska (hrvatska branitelja!) vojnika.”

Nakon ovih objavljenih dokumenata, napokon bi se trebale oglasiti hrvatske institucije mjerodavne za procesuiranja ovakvih ratnih zločinaca kojih zasigurno ima još u našoj državi na koju su srbi izvršili nemilosrdnu i brutalnu agresiju, a sve u cilju stvaranja tzv velike srbije.

Za sad su ovu istu vijest objavila tri čitana portala i sve je vidljivo i jasno.

Očekuje se brza reakcija mjerodavnih hrvatskih institucija.

M.M. / Viribus unitis

Najnovije

Producent filma ‘Zvuk slobode’ kod Meloni: Žene osnažene od Boga mijenjaju svijet

Foto:Eduardo Verastigui   Eduardo Verastegui, producent filma Zvuk slobode, susreo se u Rimu s talijanskom premijerkom Georgiom Meloni s kojom, kako kaže, dijeli iste stavove po...

Hrvatsku nismo dobili na lutriji da bismo se s njom kockali

Razgovarao: glavni urednik Vlado Kolak   Karolina Vidović Krišto tijekom protekle četiri godine u Saboru izgradila je reputaciju odlučne i hrabre političarke. Rođena u Vukovaru, ali...

Izrael povukao većinu postrojbi iz Gaze zbog priprema za napad na Rafah

Foto:Wikimedia Commons   Dok se pripremaju za moguću iransku odmazdu zbog smrti višeg generala i šest drugih časnika u Damasku, Izraelci su povukli većinu postrojba iz...

Ukrajina na rubu snaga, Kremlj udara sve jače, dramatično upozorenje američkog generala: Ovo je ili-ili!

Foto:Screenshot/Youtube   Ukrajina je u četvrtak izvijestila o novim masovnim ruskim napadima. Ukrajinske vlasti izvijestile su o eksplozijama na sjeveroistoku, jugu i zapadu zemlje u četvrtak...

Biblijska poruka 12.4.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Tko će nahraniti toliki silan svijet?

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Iv 6,1-15 Ode Isus na drugu stranu Galilejskoga, Tiberijadskog mora. Slijedilo ga silno mnoštvo jer su gledali znamenja što ih je činio na...