Ivica Šola: Memorandum 2 srpska je politička Biblija. “Velikosrpski projekt je na djelu”

Šola objašnjava i masovnu kupovinu hrvatskih medija od strane srpskih poduzetnika tvrdeći da je nedopustivo da Hrvatska i njene službe mirno gledaju svojevrsnu medijsku okupaciju Hrvatske dodajući da nema zemlje na svijetu koja bi mirno promatrala to preuzimanje medija...

dr. sc. Ivica Šola, hrvatski novinar i profesor na Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku gostovao je u Press klubu Tihomira Dujmovića, na Z1 televiziji…

Glavna tema bila je srpska politička agenda i Srpska pravoslavna crkva, patrijarh Porfirije, pitanje proglašenja bl. Alojzija Stepinca svetim, infiltracija srpskog lobija u Vatikanu i masovna kupovina hrvatskih medija od strane srpskih poduzetnika.

Srpska akademija znanosti glavna, krovna politička organizacija u Srbiji koja detaljno osmišljava, kadrovira i provodi Memorandum koji je sama sastavila, a koji detaljno upućuje kojim političkim putem, akcijama i potezima ostvarivati veliku Srbiju nakon izgubljenih ratova, odnosno kako se vratiti tamo gdje se stalo 1990. godine.

Šola je izjavio kako je SANU centar i autoritet odakle se vuku svi kapitalni potezi i kadrovira do zadnjeg kadra, da je Memorandum 2 srpska politička Biblija, a da su Vučić, Porfirije i kompletna srpska obavještajna zajednica u funkciji ostvarenja istog tog plana, te da je u tom kontekstu patrijarh Porfirije pravi politički projekt, pomno odabran i dugo pripreman za ostvarivanje tog plana.

Šola objašnjava i masovnu kupovinu hrvatskih medija od strane srpskih poduzetnika tvrdeći da je nedopustivo da Hrvatska i njene službe mirno gledaju svojevrsnu medijsku okupaciju Hrvatske dodajući da nema zemlje na svijetu koja bi mirno promatrala to preuzimanje medija.
T.H.