Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio popis igrača za početak kvalifikacija

Među 24 nema Bradarića, Jedvaja i Roga...

Hrvatska nogometna reprezentacija u ožujku kreće u kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. godine. Vatreni se u skupini H bore s Rusijom, Slovačkom, Slovenijom, Ciprom i Maltom

Pobjednik skupine plasirat će se izravno na Svjetsko prvenstvo, dok će dodatnu priliku za to imati drugoplasirana momčad koja će izboriti jedan od tri mini-turnira s po četiri reprezentacije koji će se održati u ožujku 2022. godine.

Među 24 nema Bradarića, Jedvaja i Roga

Izbornik Zlatko Dalić danas je objavio popis reprezentativaca na koje računa za ovu akciju, a ono što je odmah uočljivo je povratak u kadar Šime Vrsaljka koji bi trebao zaigrati za Vatrene nakon dvije godine izbivanja.

Izbornik Dalić pozvao je 24 igrača te je uputio pretpozive Ivi Grbiću, Mili Škoriću, Marinu Pongračiću, Tomi Bašiću i Kristijanu Lovriću.

Zanimljivo, na popisu nema mladog Domagoja Bradarića kojeg je Dalić prepustio Bišćanu za U-21 Euro. Nema ovaj put ni Tina Jedvaja ni Marka Roga.

Popis reprezentacije:

Vratari: Lovre Kalinić, Dominik Livaković, Simon Sluga

Obrana: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Šime Vrsaljko, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Dario Melnjak, Filip Uremović, Josip Juranović

Vezni red: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Milan Badelj, Mario Pašalić, Nikola Vlašić

Napad: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Ante Rebić, Josip Brekalo, Bruno Petković, Mislav Oršić, Ante Budimir

Pretpozivi: Mile Škorić, Toma Bašić, Marin Pongračić, Ivo Grbić, Kristijan Lovrić

Raspored utakmica Hrvatske u kvalifikacijama za SP 2022 

Hrvatska 24. ožujka otvara u gostima protiv starih znanaca, susjedne Slovenije. Tri dana poslije Vatreni dočekuju Cipar, pa još tri dana poslije Maltu. Dana 1. rujna Hrvatska gostuje u Rusiji, pa tri dana poslije putuju u Slovačku.

Dana 7. rujna Vatreni dočekuju Sloveniju.

U listopadu se igraju dvije utakmice: osmoga listopada na rasporedu je gostovanje na Cipru, a tri dana poslije domaća utakmica sa Slovačkom.

Posljednje dvije utakmice skupine igraju se u studenom: 11.studenog. Hrvatska gostuje na Malti, a potom tri dana poslije u zadnjem kolu dočekuje Rusiju.

D.J.