NOVO: Izvanredno stanje u Šećerani: selom odjekivali pucnjevi, eksplozija bombe, specijalna policija u akciji…Susjedi sklonjeni na sigurno…

Danas u popodnevnim satima u Šećerani došlo je do pucnjave između policije i jedne muške osobe...

pucnjava i blokada ceste

Danas u popodnevnim satima u Šećerani došlo je do pucnjave između policije i jedne muške osobe. Razlog tome je trenutno nepoznat.

Na teren je izašla i specijalna policija, a u tijeku je akcija.

Cesta je zatvorena za sav promet.

Više informacija uskoro…

-Oko 16 sati 35-godišnji muškarac ispalio je nekoliko hitaca iz vatrenog oružja prema policiji i prijetio da će aktivirati ručnu bombu. Nakon toga se zatvorio u kuću, a progovori s njim da se preda policiji traju već satima.

-Policija nije znala s koliko oružja njihov stari poznanik raspolaže pa su situaciji pristupili oprezno. Blokirali su prilaze stanu kako neki zalutali metak ne bi pogodio nekoga od mještana i krenuli s pregovorima, koji još traju.

-Tom prilikom nitko nije ozlijeđen, a napadač se sam zatvorio u stan.
Članovi obitelji koji stanuju na istoj adresi uspjeli su se skloniti na sigurno, a na mjesto događaja stigla je Specijalna jedinica policije Osijek koja je okružila stan. Prema neslužbenim informacijama policija je prvo intervenirala u petak zbog navodne svađe u kući, a kad su stigli na intervenciju muškarac ih je omalovažavao i prijetio im, pa su ga priveli. Pustili su ga u subotu. Oko 16 sati ponovno je izbila svađa i policija je opet intervenirala.

Po spoznajama Braniteljskog portala radi se o osobi sklonoj agresivnosti što su nam potvrdili susjedi(ime poznato redakciji)- objavljujemo status susjeda koje je već maltretirao.

Navodno je prvim susjedima dan prije pokušao sjekirom provaliti vrata od čega je uplašena susjeda(hrvatska braniteljica) imala i srčani napadaj- foto-FB

-Susjedi nam nadalje kažu da se radi o romskoj obitelji teškog socijalnog statusa ne navodeći detalje. Hrvatska braniteljica je zbog straha od pogibelji zatvorena u kuću sa svojim suprugom morala uzeti lijekove za smirenje jer se pribojavala ponovnog srčanog napadaja. Ne znamo što ćemo navode, gledamo oprezno kroz prozor i ne vidimo nikoga.

Čuli smo pucnjeve, kažu…Prijavili smo nedavno policiji da je kupio oružje, došli su mu na pretres i nisu našli ništa navode susjedi i sad vidite da smo bili u pravu kaže nam braniteljica M.B. Suprugu se učinilo da je vidio da ima i bombu u ruci kaže nam za Braniteljski portal M.B. Strah nas je na što će ovo izići, kažu nam.

M.B. se oglasila na svom FB-Spašeni smo.FOTO-FB

FB Objava M.B.

 

Navodno je prvim susjedima dan prije pokušao sjekirom provaliti vrata od čega je uplašena susjeda(hrvatska braniteljica) imala i srčani napadaj-policija ga je nakon toga privela i samo je prenoćio i ponovo su ga pustili na slobodu kaže nam hrvatska braniteljica.

foto-FB

 

 

sjekirom razbijena vrata

Navodno je prvim susjedima dan prije pokušao sjekirom provaliti vrata od čega je uplašena susjeda(hrvatska braniteljica) imala i srčani napadaj- foto-FB

Policija je blokirala mjesto Šećerana nakon što je na njih pucao muškarac koji se nakon toga zatvorio s ručnom bombom u kuću i prijeti da će je aktivirati- nedugo nakon tog začula se eksplozija

– Znamo da je noćas prenoćio u policiji, ali ne znamo detalje. Sve je to počelo još prije par mjeseci. Bio je frustriran situacijom u kojoj se nalazi i navodno nezadovoljan jednom socijalnom radnicom, strahovao je da će mu oduzeti djecu. Ima sina od šest i i kćer od tri godine – rekao je susjed.

-Z.S. je, kažu susjedi, s nekima od njih bio u svađi, a tvrde i da je “kratkog fitilja” i da lako plane. Prema pisanju Večernjeg lista radi se obitelji teškog socijalnog statusa. Z.S. živi u izvanbračnoj zajednici s dvoje djece u malom državnom stanu u zgradi staroj više od 100 godina. Navodno je u čestim sukobima sa susjedom, pa bi te svađe mogle biti, pričaju upućeni, povezane baš sa stambenim pitanjima.