JA KARCINOM DRUŠTVA? ‘Crna vještice, borio sam se, a sad ispraćam djecu u Njemačku zbog takvih kao što si ti’

ODGOVORIO DALIJI OREŠKOVIĆ!

Dalija Orešković kao najnovija “prijetnja” na domaćoj, političkoj sceni, svojim je učestalim medijskim istupima pridobila sklonost ne baš malog dijela Hrvata koji u  njoj vide “svijetlo na kraju tunela” u čijem mraku Hrvatska godinama tapka, piše dnevno.hr.

Orešković je, kako to obično biva, podijelila našu javnost, pa se tako svojim izjavama protiv aktualne Vlade i hrvatske predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović, uspjela zamjeriti hrvatskim braniteljima koje je nazvala “metastazama nekog karcinoma iz starih vremena”.

Reakcije branitelja na riječi koje im je uputila Dalija Orešković, ne prestaju pristizati u našu redakciju, a jednu od najsnažnijih poruka, poslao je Ivo Vranić, ratni vojni veteran s Banovine:

“I tako, Dalija Orešković me kao dragovoljca i invalida dom rata nazvala karcinomom društva. Crna vještice, dobro pogledaj ovu sliku… Ja nisam mogao otvoriti po 180 tisuća kuna štednje za svoje četvero djece, pa su samo mogao gledati kako odlaze u Njemačku. Nisam imao šansu kao ona. Ja i mnogi moji prijatelji branili smo i oslobađali domovinu dok je ona stvarala karijeru. Vratili smo se izranjavani, bez dijelova tijela a mnogo je mojih prijatelja ostalo na tom krvavom putu. Nema ih više, njihova djeca nemaju štednju kao njezina, a nemaju ni oca koji bi ih zaštitio. Tko je ona da stvoritelje države naziva karcinomom društva?!”, pita Ivo Vranić i usput prilaže fotografiju svoje djece na odlasku iz Hrvatske, piše dnevno.hr. .

“Čitam njene intervjue po antihrvatskim medijima, pljuje po svima i prodaje se pod moralnu vertikalu ali ja ne zaboravljam. Dobro se sjećam da je u medijima spominjan njezin dug za neke komunalije. Ovim putem dajem joj na znanje da ovi koje naziva KARCINOMOM DRUŠTVA sve svoje obveze redovito podmiruju. Daje intervju srpskim Novostima i za naše novce pljuje po mom predsjedniku Tuđmanu. Neka se ta moralna vertikala zapita na čijoj je krvi zarađena štednja koja je omogućena njenoj djeci. Moja djeca i djeca većine dragovoljaca moraju otići u Njemačku i Irsku da bi ona živjela na državnoj sisi.”, kaže Vranić i dodaje da nije siguran koliko će hrvatski branitelji još dugo trpjeti “parazite”:

“Igraju se našim strpljenjem. Sjetit ćemo ih se na dan izbora”, izjavio je za kraj Ivo Vranić.

Autor:Snježana Vučković/dnevno.hr

Comments are closed.