Nedjelja, 14. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

JAKOVČIĆ PORUČIO THOMPSONU” Nisi pjevao u Areni,a bogami ni nećeš” JA PORUČUJEM ZABORAVNOM ŠJOR NINU JAKOVČIĆU” Thompson je pjevao u Areni 1999.g pjesmu LIJEPA LI SI, a bogami i opet će”

IDS i njegova siva eminencija Ivan Nino Jakovčić umislili da je Istra njihova prćija, njihovo privatno vlasništvo, njihovo leno. Neka nam pokažu vlasničke listove za ” “poljoprivrednog i građevinskog zemljišta, šuma, rudnika, iskopa, pitke i termalne vode i pomorskog dobra”citirano iz Programske deklaracije IDS-a Da vidimo tko je to vlasnik “poljoprivradnog i građevinskog zemljišta,šuma,iskopa,pitke i termalne vode,pomorskog dobra i neba nad Istrom? Hajde Nino Jakovčiću, Borisu Miletiću, Valteru Flego i ostali IDS-ovci, vlasničke listove javno predočite, da vidimo tko je vlasnik Istre?

Ponašate se godinama kao jedini vlasnici Istre,kao jedini zaštitnici interesa istarskog čovjeka, a u stvarnosti kao neprijatelji Republike Hrvatske i istarskih Hrvata.

I  druge su stranke diljem Hrvatske pobjedile u nizu županija, gradova i sela, ali niti jedna nije svojatala ta područja gdje su dobili najviše glasova. Niti jedna stranka nije se postavila kao da je to njihova zemlja. Niti jedna lokalna stranka ne kaže da je pobijedio njihov način života! Svaka regija i županija u Hrvatskoj ima svoje specifičnosti. Zašto bi istarske bile nešto posebno? Zato što se IDS malo zaigrao ,umislio da je apsolutni gospodar Istre, jer dobiva na izborima pravo da formira vlast. Vladati ne znači posjedovati, vladati znači upravljati, ,služiti građanima koji su im svojim glasovima dali povjerenje, da će se upravljati tim djelom zemlje, kao dobar gospodar, a ne za svoj račun i račun svojih podobnih poslušnika ili plaćenika.

IDSovci se busaju u prsa floskulama o multikulturalnosti, toleranciji i suživotu! Sve su to prazne riječi jer rade upravo suprotno.

Sva multikulturalnost se svodi na pogodovanju manjinama srpskoj i talijanskoj, a na uštrb Hrvatima! U mnogim mojim tekstovima na ovom blogu navela sam niz primjera IDS-ove politike spram Hrvatske i istarskih Hrvata,  pa ću sada samo podsjetiti naslovima;

IDS I ISTRIJANSTVO

KAMO IDS VODI ISTRU?
IDS JE PERFIDNO IZOSTAVIO HRVATSKU KOMPONENTU U OBRAZLOŽENJU ISTARSKE HIMNE NA SLUŽBENOJ STRANICI ISTARSKE ŽUPANIJE
REFERENDUM O AUTONOMIJI -PARAVAN ZA REPUBLIKU ISTRU
IVAN JAKOVČIĆ ( IDS) TRAŽI REFERENDUM O AUTONOMIJI ISTRE
HOĆEMO LI PO BORISU MILETIĆU USKORO U ZATVOR I ZA VILU VELEBITA?
IDSovo posezanje za teritorijem drugih država i županije
TALIJANSKE MIROVINE PRIDONIJELE BLAGOSTANJU I ODNAROĐIVANJU HRVATA U ISTRI
ISTARSKI RAZVOD
AGROKOR IVICE TODORIĆA I IDS
UMIŠLJAJU LI BORIS MILETIĆ I IDS DA JE ISTRA NJIHOVO PRIVATNO LENO?
IDS POD POJMOM ANTIFAŠIZAM SAKRIVA ,ZLOČINAČKU DIMENZIJU KOMUNIZMA
SKANDAL U PULI ,SVI PERU RUKE – KRIVAC POZNAT
NEPOŠTIVANJE ZAKONA O ZASTAVI RH OD STRANE IDSovih VLASTI U GRADU PULI
ČIJE JE NEBO NAD ISTROM? SUVERENITET RH PROSTIRE SE I NA ZRAČNI PROSTOR IZNAD TERITORIJA RH,ŠTO ZNAČI DA JE NEBO NAD ISTROM HRVATSKO, A NE IDS-ovo!
IDS KAO REGIONALNA STRANKA SVOJATA ISTRU KAO SVOJE LENO, ALI IDS NE PREDSTAVLJA SVO STANOVNIŠTVO ISTRE, IDS NIJE USPIO SA SVOJOM NACIJOM ISTRIJANA, ZAHVALJUJUĆI ISTARSKIM HRVATIMA, KOJE NARAVNO NE MOŽE ODNARODITI NI POTKUPITI
DEMOKRACIJA PO IDS-u
SA KOJIM PRAVOM SE IDS POSTAVLJA KAO JEDINI GOSPODAR ISTRE?
DOŠAO JE ČAS DA VATRENI I THOMPSON PROSLAVE SREBRO U PULSKOJ ARENI !
KOGA TO DISKRIMINIRA IDS, STRANKA KOJA SE HVALI SUŽIVOTOM, TOLERANCIJOM, MULTIKULTURALNOŠĆU I LIBERALNOM DEMOKRACIJOM?
OTVORENO PISMO BRANITELJSKIM UDRUGAMA PULE I ISTRE

Nakon svih ovih navedenih tekstova, samo čitajući naslove jasno je da je IDS, koji je na vlasti u Istri od osamostaljenja Republike Hrvatske, stvorio paralelnu vlast prema centralnoj državnoj vlasti u Zagrebu, i da je koristeći blagodati lokalne samouprave zaobilazeći  demokratske državne institucije uveo IDS-ovu diktaturu.

U Istri nema nikakve mogućnosti zaposliti se u gradskim i županijskim strukturama vlasti ukoliko nisi član IDS-a,  ili netko iz obitelji. Na taj način IDS je stvorio svoju sigurnu i stalnu glasačku bazu.

Braniteljske udruge nisu se uopće oglasile, niti se oglašavaju, ni na moje otvoreno pismo. Naravno ne smiju pisnuti, jer druge godine nema donacija od  gradskih i županijskih otaca, a ni poslova koje oni namještaju. Znam kako to funkcionira. Kada je bio koncert MP Thompsona u Poreču, otvoreno se prijetilo svima koji posluju preko gradova i općina u kojima je na vlasti IDS, da neće uopće moći konkurirati za poslove, ukoliko budu viđeni na thompsonovu koncertu!

Zato je šjor Nino Jakovčić siguran da “bogami i nećeš” ,jer IDS u Istri vlada, strahovladom. Poznati su sumnjivi slučajevi samoubojstava mladih ljudi, koji su naravno zataškani ili zaboravljeni.

Ovakvom autokratskom vladavinom IDS i njegovi čelnici direktno krše Ustav RH,

Članak 14. Ustava RH

Svatko u Republici Hrvatskoj ima prava i slobode, neovisno o njegovoj rasi, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili drugim osobinama.

Svi su pred zakonom jednaki.

Članak 54.

Svatko ima pravo na rad i slobodu rada

Upravo ta prava IDS i njegovi čelnici krše, hrvatskom branitelju i pjevaču MP Thompsonu, a samim time i nama Istarskim Hrvatima!

Na naslovnoj fotografiji vidi se kako je šjor Nino Jakovčić  “Život posvetio poštivanju različitosti i slobode čovjeka. Tako se razmišlja, uči i živi u Istri”

SVA LJUDSKA BIĆA RAĐAJU SE SLOBODNA I JEDNAKA U DOSTOJANSTVU I PRAVIMA

Osim MP Thompsona i Hrvata u Istri! Zar ne šjor Nino Jakovčić ?

Piše/Lilli Benčik

Najnovije

Domovinski pokret: Hasanbegović zlata vrijedi (Video spot)

Domovinski pokret prenio je na svojoj youtube stranici promotivni spot Zlatka Hasanbegovića, 2. na njihovoj listi u I. izbornoj jedinici. Uz spot poručuju -...

Vričko: Ide Vaskrs – pomolimo se!

Foto:Katolički tjednik   Dobro je, dakako, što je Zapadni Balkan u mislima pape Franje. Još bi, međutim, bolje bilo da bude i u molitvama. Naročito oko...

Programi DP-a i Mosta: Identitet, sigurnost, borba protiv korupcije i razvitak

Foto:Narod.hr   Izborni programi Domovinskog pokreta i Mosta, svaki na svoj način, težišta stavljaju na aktualne izazove kao i na dugoročna pitanja identiteta hrvatskog društva. Dok Domovinski...

Petrov: ‘Za mene je rodna ideologija smrt za društvo’

  Božo Petrov doktor je medicine, psihijatar, saborski zastupnik i predsjednik stranke Most.  U intervjuu za Narod.hr ističe glavne točke predizbornog programa za parlamentarne izbore,...

Fra Mario Knezović: Politički izborni kompas za vjernike!

 Foto:Facebook     Jutros me Facebook podsjetio da smo na današnji dan 2018. bili na prosvjedu protiv izglasavanja Istanbulske konvencije. Tada su naše potpise proglasili nedostatnim, nevaljanim,...