Jandroković prvi političar iz vlasti koji je komentirao prosvjed, evo što je rekao o prosvjedu i o potpori predsjednice…

Istambulska konvencija; "Vlada je jednoglasno donijela odluku o upućivanju IK u ratifikaciju u Hrvatski sabor, predsjednica RH dala je potporu da se nastavi proces ratifikacije"...

"Svatko ima slobodu izražavati svoje mišljenje i svoje stavove o svim temama, pa tako i o IK, ali važno je da se to radi na primjeren način i argumentirano”, rekao je Jandroković u Bjelovaru komentirajući prosvjed protiv ratifikacije te konvencije.

“Svatko ima slobodu izražavati svoje mišljenje i svoje stavove o svim temama, pa tako i o IK, ali važno je da se to radi na primjeren način i argumentirano”, rekao je Jandroković u Bjelovaru komentirajući prosvjed protiv ratifikacije te konvencije.

Jandroković, koji je nazočio sjednici Županijskog odbora HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije, istaknuo je da je stav Predsjedništva HDZ-a potpuno jasan, a “potpora koja dolazi s terena velika”.

Predsjednica je dala potporu da se s ratifikacijom ide dalje

“Vlada je jednoglasno donijela odluku o upućivanju IK u ratifikaciju u Hrvatski sabor, predsjednica RH dala je potporu da se nastavi proces ratifikacije tako da mislim da postoji široki društveni konsenzus oko toga da je ta konvencija važna kako bi se žene zaštitile od nasilja i kako bi se smanjilo obiteljsko nasilje. Kroz interpretativnu izjavu jasno smo dali do znanja da za RH ne postoje nikakve obveze da uz svoj pravni i obrazovni sustav ugradi bilo što što ima veze s rodnom ideologijom”, napomenuo je Jandroković podsjetivši da će u Ustavu ostati definicija braka kao zajednice muškarca i žene.

I.H.

 

Comments are closed.