Je li ovo moguće?…Ovakve maske za djecu u školama SDP-ov krapinsko-zagorski župan platio je 100.000 kuna…

– Prema uputama HZJZ-a, maske trebaju biti dvoslojne i priljubljene uz lice. S ovim maskama se po troje djece istodobno može omotati – roditelji ne znaju bi li se smijali ili plakali...

Potpuno neupotrebljive zaštitne maske dobili su učenici zagorskih škola. Maske su prevelike, jednoslojne i ničemu ne služe, prenosi nizagorjemalo.hr

Krapinsko-zagorska županija na čelu sa županom Željkom Kolarom je za učenike svojih škola naručila maske koje su prevelike, jednoslojne i ne služe svrsi. On se još prošli tjedan požalio kako maske za početak školske godine koštaju 100 tisuća kuna.

Druge su županije maske naručivale kod domaćih proizvođača, dok je Kolar odlučio maske kupiti kod preprodavača. Iz tvrtke koja je navedena kao proizvođač na etiketi, kažu kako nisu poslovali sa Županijom, pa su očito maske kupljene kod distributera.

Objasnili su i kako rade razne veličine te isporučuju veličinu koju kupac naruči. Jednoslojne maske su daleko najjeftinije, a kad se operu na 95 stupnjeva, malo se i smanje.

“Županija je u prvom valu nabavila 33.000 platnenih maski, svaki će djelatnik i djelatnica te učenik i učenica naših škola na početku školske godine dobiti po dvije maske”, rekla je Jasna Petek, županova zamjenica.

– Prema uputama HZJZ-a, maske trebaju biti dvoslojne i priljubljene uz lice. S ovim maskama se po troje djece istodobno može omotati – roditelji ne znaju bi li se smijali ili plakali.

I dok su druge Županije maske za školarce naručivale od domaćih proizvođača, tvrtki iz njihove županije, iako je Krapinsko-zagorska županija srce tekstilne industrije, župan je maske naručio – od distributera, preprodavača.

Na deklaraciji je označena tvrtka iz Zagreba koja šiva zaštitnu opremu. Dok čekamo odgovor iz Županije koliko maski je kupljeno, za točno koliko novaca i od koga, te jesu li uopće vidjeli što su platili, nazvali smo tvrtku koja ih je šivala. Kažu nam da oni sa Županijom nisu poslovali, nikakvu isporuku nisu napravili za Zagorje te da je Županija očito njihove maske kupila od distributera. Pojasnili su i da postoje različite veličine, pa koju netko naruči, tu veličinu oni i isporuče.

Te je maske naručila Krapinsko-zagorska županija, odnosno župan Željko Kolar koji se još prošli tjedan ‘požalio’ da ‘samo maske za početak školske godine koštaju gotovo 100.000 kuna’. No nije se požalio na doslovno bačenih 100.000.

Ove jednoslojne maske su definitivno najjeftinije. No je li ih i Županija platila jeftino, znat ćemo kad dobijemo odgovor iz Ureda župana,piše nizagorjemalo.hr… .

Ove su maske dobili školarci u zagorskim školama (Foto: Ni Zagorje malo)

Željko Kolar je u jednom od svojih nastupa najavio kako će Županija svakog tjedan trošiti po sto tisuća kuna na maske, a njegov komentar na tu izjavu se još uvijek čeka. Neke škole nisu podijelile maske učenicima jer ih navodno nisu dobile.

T.H.