Je li UFC sišao s uma: Miočić u kavezu s dopingiranim kečerom?

BROCK LESNAR
LAS VEGAS, NV - JULY 9: Brock Lesnar before his fight against Mark Hunt during the UFC 200 event at T-Mobile Arena on July 9, 2016 in Las Vegas, Nevada. Rey Del Rio/Getty Images/AFP

Ako je za vjerovati Daveu Meltzeru, UFC ima namjeru prije ili kasnije spariti prvaka u teškoj kategoriji Stipu Miočića s bivšim borcem, a danas kečerskom zvijezdom – Brockom Lesnarom.

Pojavile su se detaljnije informacije o možebitnom novom povratku Brocka Lesnara u UFC, koje govore kako mu je promocija spremna dati i borbu za titulu protiv Stipe Miočića, no ono kako su to mislili izvesti je trenutno neostvarivo.

Nove informacije dolaze od Dave Meltzera, vjerojatno najelitnijeg svjetskog novinara po pitanju izvještavanja o profesionalnom hrvanju. Budući da je Lesnar velika kečerska zvijezda, podrazumijeva se kako je Meltzer kvalitetnoistražio o čemu je tu zapravo riječ i može li se zaista Lesnar vratiti u UFC. Dave je tako došao do vrlo zanimljivih podataka.

Naime, po onome što je on izjavio, UFC je imao namjeru Lesnara upariti s prvakom, Stipom Miočićem, i to na eventu koji se početkom studenog održava u Madison Square Gardenu. No, tehnički im je ta opcija neostvariva, radi Lesnarove situacije sa suspenzijom, ali i potrebnim vremenom za testiranje unutar USADA-inih redovnih testova.

Borci koji se vraćaju iz mirovine se moraju podvrgnuti testiranju u trajanju od četiri mjeseca i tek onda mogu dobiti dozvolu. Kod Lesnara je to čak pet mjeseci od danas, budući da je bio pod jednogodišnjom suspenzijom. Ono što je također problem je to što se Lesnar u veljači ove godine službeno umirovio. Time je njegova borilačka suspenzija zamrznuta te će biti prisiljen odraditi još pet mjeseci suspenzije, ukoliko odluči prekinuti svoju borilačku mirovinu. Time bi se mogao boriti tek sredinom prosinca.

UFC, prema Meltzerovim riječima, nema ništa niti protiv te opcije, jer bi im Lesnar svakako mogao donijeti dobru zaradu, neovisno o tome na kojem eventu nastupa. Podsjetimo, Lesnar je pao na doping testu nakon borbe i pobjede protiv Marka Hunta na UFC eventu 200.

Također se nadaju i povratku Ronde Rousey, koja se nije umirovila te je i dalje podložna redovnim testiranjima. Dana White govori kako se ona najvjerojatnije više neće boriti, no to još ništa nije sigurno, a i White je ranije više puta griješio u sličnim procjenama.

Problem za Lesnara je i to što bi mu povratak u UFC donio gubitak WWE pojasa, koji bi mu bio oduzet jer promocija ne želi imati prvaka koji će možda izgubiti u pravoj borbi. Također, borba u UFC-u bi ga eliminirala s nekih velikih WWE evenata, što stvara problem kod te promocije, koja s njim ima ugovor do travnja iduće godine.

Dakle, situacija oko povratka Brocka Lesnara u kavez je puno kompliciranija od samog potpisa i dogovaranja borbe.

Izvor- ovdje/

VIŠE O…