Jedanaesti pokušaj prodaje imovine Hrvatskog olimpijskog centra „Bjelolasica“ u stečaju…

Prodaju se i skijališta i sportski tereni te pokretnine, a stečajni upravitelj Tomislav Đuričin rekao je u srijedu za Hinu da se prikupljaju pisane ponude za prodaju triju cjelina s mnoštvom objekata, s tim da je procijenjena vrijednost za nekretnine i pokretnine cjeline Jasenak I. 38,8 milijuna kuna, a početna cijena ponude ne može biti niža od 13,8 milijuna...

U prošlim dražbama prodan je hotel "Jastreb" u Begovu Razdolju, zgarište restorana "Sabljaci" na jezeru Sabljacima i upravna zgrada HOC-a Bjelolasice u Ogulinu. Ostale tražbine iznose oko 20 milijuna kuna.

Imovina Hrvatskog olimpijskog centra „Bjelolasica“ u stečaju pokušava se prodati 11. put  te je 12. prosinca oglašeno osmodnevno prikupljanje ponuda za kupnju nekoliko paviljona u Jasenku koji nisu bili oštećeni u požaru 2011. godine, kad je uništena središnja zgrada s restoranom i kotlovnicom.

Prodaju se i skijališta i sportski tereni te pokretnine, a stečajni upravitelj Tomislav Đuričin rekao je u srijedu za Hinu da se prikupljaju pisane ponude za prodaju triju cjelina s mnoštvom objekata, s tim da je procijenjena vrijednost za nekretnine i pokretnine cjeline Jasenak I.  38,8 milijuna kuna, a početna cijena ponude ne može biti niža od 13,8 milijuna.

Procijenjena vrijednost Jasenka II. je devet milijuna kuna, a najniža cijena po kojoj se može prodati je oko 3,9 milijuna.   

 Treća cjelina je zemljište „Pod branom“, čija je utvrđena vrijednost 1,7 milijuna kuna, a početna cijena i cijena ispod koje se nekretnina ne može prodati je 1,3 milijuna.

Đuričin je rekao kako je ovaj put više zainteresiranih investitora čiji su predstavnici obišli Bjelolasicu, ali, istaknuo je, kako je riječ o odvjetničkim kućama koje to rade za svoje klijente, teško mu je procijeniti o koliko je ozbiljnim investitorima riječ i hoće li ovaj put netko kupiti terene i privesti ih svrsi.

“Sve ćemo znati kada otvorimo ponude, ali s obzirom na stalno smanjivanje cijena, ovo je sada zaista dobra prilika za ozbiljne investitore jer riječ je o terenu vrlo pogodnom za razvoj turizma, i to 45 minuta vožnje udaljenom od mora – Novog Vinodolskog i sat vožnje od Zagreba”, dodao je Đuričin.

Predsjednik ogulinskoga Gradskog vijeća Željko Stipetić rekao je za Hinu da Grad “ovim putem šalje poruku mogućim investotorima da im je razvoj turizma važan” te da će investitori imati punu potporu Grada “u svim poslovima u njegovoj ingerenciji” te suradnju s drugim tijelima.

Međutim, ne proda li se Bjelolasica ni ovaj put, stajalište Grada Ogulina je da preko Ureda državne imovine treba doći u posjed te imovine kako bi sam radio na projektima razvoja turizma, rekao je Stipetić.

U prošlim dražbama prodan je hotel “Jastreb” u Begovu Razdolju, zgarište restorana “Sabljaci” na jezeru Sabljacima i upravna zgrada HOC-a Bjelolasice u Ogulinu. Ostale tražbine iznose oko 20 milijuna kuna.