Nedjelja, 16. lipnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

«Jer Hrvatsku mi moju objesiše…» Heroji ili zločinci, branitelji ili agresori, sve se pobrkalo u smradnom blatu sudske nepravde, suludo i neshvatljivo…

Posvećeno 1260-etorici građana nepokorenog Osijeka pobijenih tijekom našeg obrambenog Domovinskog rata

«Jer Hrvatsku mi moju objesiše…»

Ljudskost, Dostojanstvo, Poštenje, Pravda, Istina….

Dugačak je taj veličanstveni niz lijepih riječi, predugačak za jedan život, ali i nedostižan, utopijski, neostvariv za ovaj narod – hrvatski.

Kao da je staza sudbine posuta solju pa ovce oborenih glava prolaze-na putu u klaonicu; mrtvi i živi su osuđeni: i Tuđman i Šušak, i mrtvi Bobetko i živi Norac…..niz je predugačak: još i Hrastov, Merčep, i Praljak…,Glavaš, a ima ih još i još, bezbroj, znanih i neznanih koji čame u kazamatima, ni broja im se ne zna.

Heroji ili zločinci, branitelji ili agresori, sve se pobrkalo u smradnom blatu sudske nepravde, suludo i neshvatljivo…

Tko smo, gdje smo i što želimo?

Jesu li Hrvati zaista narod slugu poniznih, ovce bez dobrog pastira; jesmo li po hrvatskom kralju Zvonimiru prokleti pa najbolje služimo tuđoj čizmi… jer sami sebe međusobno izdajemo, na križ razapinjemo?

Izdajice su na slobodi, prokleti žbiri potajno likuju a oni koji su sebe za slobodu žrtvovali čekaju u dugačkom redu da ih poput lopova objese ili zatoče uzničkim zidom, zidom srama….moja Hrvatska postala je crna, zločinačka jama.

Tri tisuće, i više očajnih očajnika – hrvatskih branitelja, bez ikakve presude, skončalo je od vlastite ruke izgubivši vjeru u ono što su sami svojom krvlju drugima podarili; sude nam plaćenici – Pilati koje smo mi davno trebali osuditi – na zid srama pribiti.
Hrvatska je zemlja natopljena krvlju onih što su branili sveto hrvatsko tlo, što su štitili hrvatske domove, grobove i bogomolje, tvornice i bolnice, kazališta i zabavišta od zločinaca koji se danas šepure na slobodi, rugaju nam se…i još ih zato plaćamo!?
Zemlja VAPI za istinskom Pravdom-oštrom, neprikosnovenom, poštenom, nepodmitljivom, uzalud… vapi ovo hrvatsko tlo i proklinje sve one koji su na tuđoj žrtvi Judino srebro zgrtali i još uvijek bezobzirno zgrću, uzalud vapaj očajnika…..

Stoljeća su prošla a još uvijek nas gusta magla vije, još smo uvijek glupe guske, izgubljene u magli besciljnog lutanja…..

Krvnici, lopovi, žbiri, izdajice – i dalje u mraku noževe bruse, vješala našim herojima pripremaju, još nije gotovo, do kada, hoće li se konačno i preliti ova gorka čaša strpljenja?

Priredio: D. Kalafatić

1909.

Na vješalima. Suha kao prut.
Na uzničkome zidu. Zidu srama.
Pod njome crna zločinačka jama,
Ubijstva mjesto, tamno kao blud.

Ja vidjeh negdje ladanjski taj skut,
Jer takvo lice ima moja mama,
A slične oči neka krasna dama:
Na lijepo mjesto zaveo me put!

I mjesto nje u kobnu rupu skočih
I krvavim si njenim znojem smočih
Moj drski obraz kao suzama.

Jer Hrvatsku mi moju objesiše,
Ko lopova, dok njeno ime briše,
Za volju ne znam kome, žbir u uzama!

A. G. Matoš

Najnovije

Video intervju s Ivom Hrkać, udovicom Miljenka Hrkaća:

Foto:Braniteljskiportal.ba   „Netko je dobro prodao glavu pokojnog Miljenka Hrkaća u tadašnjoj Lištici“!? Fra Mario Knezović je uradio intervju s udovicom pokojnog Miljenka Hrkaća, Ivom Hrkać ,sada...

Lažno optuženi Hrvati na Vrhovnom sudu Australije

Hrvatska zajednica u Australiji od 2023. godine sakuplja donacije, financijsku pomoć za obranu tzv. „Hrvatske šestorice“ i tako obranu hrvatskog imena diljem svijeta koje...

Ristić: Povjerenje u dolar dovedeno je u pitanje

Foto:Narod.hr   Najvažniji događaji, oni koji donose oluju, dolaze na golubljim nogama, govorio je filozof Nietzsche. Slično tome, prošlog tjedna je, bez puno medijske pompe, na...

Kakva je politička grupacija ECR, kojoj se pridružio Bartulica u EU parlamentu?

Foto:Screenshot/NovaTV   Klub zastupnika europskih konzervativaca i reformista (ECR) je politička skupina desnog centra u Europskom parlamentu, osnovana 2009. godine prema temeljnim načelima Praške deklaracije. Osnovana...

Kroz ”krvavu kupelj” do časti oltara

Foto:Katolički tjednik   Do 14. ožujka 2002. u Zagrebu, u tamošnjoj katedrali bilo je jedno mjesto koje katolici ne zaobilaze – grob Bl. Stepinca. A od...