Petak, 12. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

KAKAV ŠAMAR! Predsjednica Slavonca pozvala u ured, a on joj rekao ‘ne hvala’ i ponizio je kao nitko do sada

Drago Miličević iz slavonskih Bošnjaka prije godinu dana imao je veliku vjeru u hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar – Kitarović, pa je poslao zahtjev za sudjelovanje na Danima otvorenih vrata u njezinu uredu.

Sada, nakon godinu dana, njegov je zahtjev odobren, no Miličević je u međuvremenu o predsjednici dobio drugačiju sliku. Točnije, potpuno se razočarao u nju, a zatjev za druženje s njom je glatko odbio:

“Kad malo bolje sagledam situaciju, NE HVALA PREDSJEDNICE, ovo je kraj moje podrške prema vama! Svim mojim dragim Hrvaticama i Hrvatima, u domovini i iseljeništvu puno lijepih pozdrava.

Bilo je to točno prije godinu dana kada sam poslao zahtjev za sudjelovanje na dan otvorenih vrata u uredu predsjednice RH na Pantovčaku.  Još tad, zaista sam gledao sa oduševljenjem predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović kao svoju predsjednicu i stoga sam se i prijavio na dan otvorenih vrata kod nje, da ju posjetim u čast kao visoku političku državnicu. Pozitivno sam razmišljajući o njoj, imao veliku nadu u nju, a tako u njezin rad za dobrobit svih nas Hrvata i naše domovine, donosi dnevno.hr.

Moram ovo istaknuti imala je veliku i ogromnu podršku mene i moje šire obitelji kada je ulazila u utrku za predsjednicu RH, čak sam i sudjelovao u njezinoj kampanji, jer sam ju smatrao pravom i istinskom predsjednicom. Stigao je na moj mail poziv da se pojavim tamo 23.2.2019, ali odlučio sam – NEĆU SE ODAZVATI!  U ovih godinu dana promijenilo se dosta toga, gdje više ne mogu šutjeti i podržavati nešto što je mimo mojih ideala i svjetonazora. Predsjednice, volio bih imati odgovore na ova pitanja!!!

Živim sa svojom obitelji u Slavoniji t.j u Vukovarsko-srijemskoj županiji gdje je kao što svi znamo ovaj dio pretpio teška razaranja i rušenja u Domovinskom ratu.mnogi su svoje živote ovdje položili na oltar Domovine. Ovdje su počinjeni najveći zločini u Domovinskom ratu! Gdje su nestali i grobnice poginulih branitelja i civila? Ovdje je sve opustošeno, sela i gradovi, moj brat, moja rodbina, moji prijatelji, moji kumovi, moji susjedi i poznanici svi su otišli u bijeli svijet trbuhom za kruhom, trebamo li moja obitelj i ja otići van svoje domovine???

Gdje je ona naša Domovina Hrvatska za koju ste rekli u izbornoj kampanji da će biti prosperitetna i među najrazvijenijim zemljama. Gdje je to???

Do kad će manjine sudjelovati u krojenju sudbine nas Hrvata???

Pa vas pitam zašto pozivate predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u posjet našoj domovini, ???

Kad će Hrvatska dobiti odštetu od Srbije počinjenu u Domovinskom ratu???

Kad će naši logoraši dobiti odštetu od Srbije???

Gdje je ona vaša nazvao bi ju parola, da ćete “udariti šakom o stol” svakoj Vladi RH i upozoravati i ukazivati o problemima što tišti nas male ljude, gdje je to, problema ima na pretek???

Gdje su pomilovanja za naše BRANITELJE HEROJE, koji su krvlju branili našu napaćenu domovinu Hrvatsku, a danas su mnogi od njih po zatvorima, tko uopće danas ima zaslugu pomilovanja i pod kojim kriterijima, ???

Gdje je slučaj Ovčara i slučaj glavnog istražitelja Nikole Kajkića koji je suspendiran zbog prekomjernog istraživanja.Istražitelj koji je napravio najveći posao po pitanju ratnih zločina u povijesti Hrvatske i priveo ga samom kraju.Zašto hrvatske institucije šute o ovom slučaju, sigurno i vi nešto znate o tome, a trebate znati i izjasniti se oko toga. Jeste li uopće mislili stati uz istražitelja Kajkića koji je kročio u Domovinski rat kao maloljetnik sa 17 godina i do dan danas radio, obnašao i obavljao niz profesionalnih i stručnih poslova u MUP-u, kome smeta istina, kome je u interesu da istina ne vidi svijetlo dana, tko ne želi da se pronađu nestali i sahrane na mjesta koja im pripadaju punih 28 godina???

Što je s demografskim problemom, koji iz dana u dan sve više slovi ka nestanku nas Hrvata u našoj domovini, do nedavno ste vrlo rijetko, a i skroz malo govorili o demografiji, a danas, gdje su Hrvatska djeca, možda u Njemačkoj ili Irskoj???

Što je s našim vatrogascem Franom Lučićem koji nije dobio niti lipe odštete???

Što se tiče naših HOS-ovaca i pokliča “za dom spremni”… Znate li da je njih 700 izgubilo svoj život u domovinskom ratu, braneći našu domovinu od srbsko-četničkog agresora? Znate li da je postrojba HOS priznata postrojba Republike Hrvatske sa svojim znakovljem i zastavom’? Dok je grmilo našom Hrvatskom ti dečki hosovci i svi drugi branitelji su hrabro i svim srcem branili svaku stopu naše domovine, a što bismo po mnogim političkim mišljenjima trebali danas, da ih se samo tako lako odreknemo i zanemarimo njihov doprinos u stvaranju Hrvatske. Dok su drugovi jataci boravili u drugim zemljama i pristupali u podrum bojnama, skrivali se u mišijim rupama daleko od naše napaćene i krvlju natopljene domovine, donosi dnevno.hr..

Daleko me tko od političara može uvjeriti u suprotno od ove moje istine, živim i volim poštujući svoj dom, domovinu i svoj hrvatski narod, za koju sam uvijek spreman, jer prisegnuo sam kao ročnik HV i svojoj domovini biti ću vjeran i toga se nikad ne odričem.

Vjerujem u nadu, da ću dobiti odgovor na svako od ovih mojih pitanja, te bar malo unijeti optimizma među svojem hrvatskom narodu.

Svim Hrvaticama i Hrvatima želim sve najbolje i lijepe pozdrave, te da nikad ne odustaju od svojih ideala i svjetonazora kako su ih naučili njihovi preci.

Bit ćeš opet Hrvatska!”, napisao je Miličević na svom Facebooku…

S.V.

Najnovije

Hrvatsku nismo dobili na lutriji da bismo se s njom kockali

Razgovarao: glavni urednik Vlado Kolak   Karolina Vidović Krišto tijekom protekle četiri godine u Saboru izgradila je reputaciju odlučne i hrabre političarke. Rođena u Vukovaru, ali...

Izrael povukao većinu postrojbi iz Gaze zbog priprema za napad na Rafah

Foto:Wikimedia Commons   Dok se pripremaju za moguću iransku odmazdu zbog smrti višeg generala i šest drugih časnika u Damasku, Izraelci su povukli većinu postrojba iz...

Ukrajina na rubu snaga, Kremlj udara sve jače, dramatično upozorenje američkog generala: Ovo je ili-ili!

Foto:Screenshot/Youtube   Ukrajina je u četvrtak izvijestila o novim masovnim ruskim napadima. Ukrajinske vlasti izvijestile su o eksplozijama na sjeveroistoku, jugu i zapadu zemlje u četvrtak...

Biblijska poruka 12.4.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Tko će nahraniti toliki silan svijet?

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Iv 6,1-15 Ode Isus na drugu stranu Galilejskoga, Tiberijadskog mora. Slijedilo ga silno mnoštvo jer su gledali znamenja što ih je činio na...

General Tolj za RTV Herceg-Bosna: Obnoviti Herceg-Bosnu i pokrenuti reviziju haške presude Hrvatima u BiH

Foto:Screenshot/RTV Herceg-Bosna   „Nisam nikada bio političar niti sam to želio biti. Na ovo me natjerala muka i nevolja. A savjest mi je rekla da moram...