Kako bi izbjegao veću nesreću, vozač busa skrenuo na auto

Najmanje 24 ljudi ozlijeđeno je u ponedjeljak rano ujutro nakon što su se u ponedjeljak rano ujutro sudarila dva autobusa i automobil u Varaždinu...

Foto: Ivan Agnezović

U teškoj prometnoj nesreći sudjelovala su dva autobusa i automobil. Ozlijeđeno je 24 ljudi, a jednog putnika zbog ozljede koljena morat će operirati.

Vozač (55) autobusa koji je išao iz smjera Varaždina prema Trnovcu naletio je oko 5.35 sati na kolonu vozila. Pokušao je kočiti, ali se zabio u zadnji kraj autobusa kojim je upravljao 50-godišnji vozač.

Kako bi izbjegao jači udar skrenuo je u lijevo, ali na njega je tada naletio vozač (63) osobnog automobila koji se kretao u svom smjeru, izvijestila je varaždinska policija.

Od 24 ozlijeđenih, jedan je putnik zadobio teže ozljede koljena zbog čega ga moraju operirati, a nitko nije u životnoj opasnosti. Dežurni liječnik varaždinske bolnice rekao je kako je većina ozlijeđenih već puštena kućama. Uglavnom se radi o udarcima glavom, ozljedama nosa i vrata, a većina ozlijeđenih sama je došla u bolnicu, a neki pacijenti još dolaze kako primjećuju tegobe.

Foto: Ivan Agzenović

Automobil je u nesreći u potpunosti uništen te je izletio s ceste, jedan je autobus oštećen s prednje, a drugi sa stražnje strane. Radi se o autobusima koji su prevozili radnike na posao. Nekoliko sati nakon prometne nesreće promet je normaliziran.

A.K