Nedjelja, 14. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Kanada: HIV pozitivni muškarac hvali se da doji dijete

Foto: Screenshot (X Margie Pearson)

 

”Transrodna” žena odnosno muškarac iz Kanade na društvenim mrežama je podijelio fotografiju koja prikazuje kako doji dijete, a omogućeno mu je to uz pomoć istaknute klinike za dojenje u Quebecu. Uz fotografiju piše i da je HIV pozitivan te otvoreno priznaje kako je dijete s tim dovedeno u rizik. No ne skriva svoje uzbuđenje zbog činjenice da mu je medicinskim postupcima omogućeno da može dojiti.

Riječ je o Murray Pearsonu (52), bivšem aktivistu za prava muškaraca koji je sada promijenio ime u Margaret (Margie) te prima terapiju hormonima suprotnog spola kako bi ”mogao dojiti”.

Objava Pearsona je izazvala reakcije te probudila sumnju kako je riječ ustvari o seksualnom uzbuđenju muškarca nad dojenjem. Naime Pearson je poznat i kao borac protiv ženskih prava te u brojnim ranijim izjavama potaknuo sumnju kako se ustvari radi o nasilnom muškarcu koji preko ”transrodnosti” želi ostvariti svoje nasilne i perverzne fantazije, prenosi Narod.hr.

Pearson već desetljećima fantazira o dojenju djeteta

Fotografija je prvi put objavljena prije tri mjeseca na mreži Reddit. ”Imam bebu staru skoro 9 mjeseci. Jedva čekam da se povežem s njom putem dojenja. Ovo je želja koju imam desetljećima”, rekao je Pearson.

Pearson tvrdi da oko dojenja ima pomoć medicinskih stručnjaka, točnije pet liječnika iz triju klinika svjetske klase. ”Dva endokrinologa, Newman i Goldfarb, izradili su protokol za induciranje laktacije kod muških pacijenata”, objasnio je Pearson u komentarima. ”Ja uzimam domperidon koji mi pomaže u rastu grudi. Usput je i nevjerojatna slučajnost da živim u blizini instituta za dojenje”, tvrdi Pearson.

Prema izjavama koje je Pearson podijelio na društvenim mrežama, u prosincu 2022. počeo se identificirati kao ”transrodan”, a već iduće godine počeo je uzimati progesteron. Prije otprilike osam mjeseci, Pearson je objavio da je pronašao “pravog sebe” nakon što je nastupio u drag showu na prijateljevoj rođendanskoj zabavi.

Počeo se smatrati ženom nakon što je isprobao žensku odjeću

Ranije ovog mjeseca, Pearson je opisao prvi trenutak kada je počeo gledati na sebe kao na ženu. To se dogodilo dok je isprobao rabljenu žensku odjeću u trgovini rabljenom robom. ”Shvatio sam, gledajući se u ogledalo, da sam prekrasna žena s oblinama. U tom trenutku sam shvatio da mogu biti ona svaki dan, nakon više od dva desetljeća skrivanja. Ubrzo nakon toga počeo sam uzimati hormone suprotnog spola.

U postu objavljenom u zajednici TransLater Pearson je opisao postupak kako rektalno umetnuti ženski hormon progesteron, kao čepić, umjesto da ga se proguta kao tabletu. Opisao je i svoja iskustva nakon uzimanja progesterona i doživljaje oko razvijanja grudi.

Otkrio da je HIV pozitivan i da je svjestan da se smrtonosni virus može prenijeti dojenjem

Pearson je podijelio i fotografije na kojima ima plavu i ružičastu periku te kako jede sladoled koji sadrži hormon. Otkrio je i da je HIV pozitivan te da je svjestan da se smrtonosni virus može prenijeti dojenjem.

 

”Ja sam HIV pozitivan i kontinuirano sam pod kontrolom već 18,5 godina”, rekao je Pearson u objavi na Redditu prije šest mjeseci. Prijenos virusa mlijekom je moguć ako se virusno opterećenje može detektirati, stoga ću testirati virusno opterećenje svaki mjesec”.

U šokantnoj izjavi koja pokazuje potpunu nebrigu za djetetovo zdravlje, Pearson je izjavio i želju da mu eksperiment s dojenjem djeteta omogući da bude predmet znanstvenog istraživanja.

Osobe s HIV-om ne bi trebale dojiti dijete

Dr. Klein je pratila Pearsona zbog njegove HIV infekcije u Službi za kronične virusne bolesti Zdravstvenog centra Sveučilišta McGill. No izjavila je da nije bila uključena u njegovu tranziciju niti je bila konzultirana o njegovom izazivanju laktacije.

“Važno je naglasiti da ne preporučujemo dojenje za osobe s HIV-om jer je to jedini način da budemo sigurni da neće doći do prijenosa HIV-a nakon rođenja djeteta”, rekla je dr. Klein. ”Međutim, smjernice su se tijekom vremena razvile u smjeru koji ide u prilog HIV oboljelima, a onda i ”transrodnim” osobama. S obzirom na ove promjene, Pearson koji je izrazio želju da doji, upućen je endokrinologu koji mu je u tom smislu to i omogućio.

Iza ”transrodnosti” skriva se muški nasilnik

Prije nego što se identificirao kao ”transrodna” osoba, Pearson je djelovao kao član američke neprofitne organizacije za prava muškaraca – A Voice for Men (AVFM), koja se bori protiv feminizma.

Organizaciju je 2009. godine utemeljio Paul Elam, izjavivši da se ”lažljive kučke više neće moći skrivati na internetu”. Članovi anti-ženske grupe između ostaloga su javno  objavljivali privatne podatke žena koje su im se protivile.

Pearson je svoj YouTube kanal povezao s web-stranicom organizacije. Tamo je objavljivao videozapise na kojima optužuje žene da lažu o seksualnom nasilju. U jednom videu podijeljenom u srpnju 2013., pod nazivom “Silovanje, plakati, semafori i pristanak”, Pearson tvrdi da ga je žena na kampusu Sveučilišta u Alberti drogirala i silovala.

Djelovao je i protiv kampanje koju su žene pokrenule protiv silovanja. Pearson je također bio aktivan u Facebook grupi za “trans lezbijke”. ”Trans lezbijka” je ustvari muškarac odnosno ”transrodna žena” koju/kojega privlače druge žene.

Cilj mu je doživjeti seksualno uzbuđenje zbog dojenja?

Cijela stvar oko Pearsonovog dojenja izazvala je kritike i zabrinutost zbog mogućnosti da se vjerojatno radi o tome da je Personov krajnji cilj dojeći doživjeti seksualno uzbuđenje. “Budući da Pearson ne radi ono što je u najboljem interesu bebe i njezinog zdravlja, očito beba ovdje služi kao objekt nečije fantazije”, izjavila je korisnica X-a.

Ovo nije prva kontroverza oko ”transrodnih” žena, odnosno muškaraca, koji žele dojiti bebe. Mnoštvo je drugih primjera koji izazivaju zabrinutost.

Prošle godine, stručnjak za laktaciju u Australiji zajedno s borcem za prava žena upozoreni su da su prekršili zakon nakon što su kritizirali ”transrodnu” ženu, odnosno muškarca koji se hvalio da doji svoje dijete. Drugi takav muškarac u Ujedinjenom Kraljevstvu nakon objave  fotografije sebe i djeteta na prsima sve svoje kritičare proglasio je ”transfobima”, piše Reduxx.info.

Najnovije

Mišo Kovač otkrio za koga će glasati na izborima: ‘Ako ne dobije, bit će muvana!’

Mišo je prije dvije godine iznenadio hrvatsku javnost diplomatskim komentarom na odnos aktualnog hrvatskog predsjednika Milanovića i premijera iz redova HDZ-a, a svoje mišljenje...

Anušić: Projekti koji se dosad nisu ostvarili sada su moja briga

Foto:Screenshot/RTL   U Koprivničko-križevačkoj županiji, koja je prema novom ustroju izbornih jedinica sada dijelom u četvrtoj, HDZ i koalicijski partneri očekuju dobar izborni rezultat. “Projekti koji...

Papa Franjo: ‘Prestanite s ratom, prestanite s napadima, prestanite s nasiljem!’

Foto:Vatican media   Nakon podnevne molitve Kraljice neba 14. travnja papa Franjo je izrazio žalost i zabrinutost zbog napada Irana na Izrael te potaknuo da se...

Domovinski pokret: Hasanbegović zlata vrijedi (Video spot)

Domovinski pokret prenio je na svojoj youtube stranici promotivni spot Zlatka Hasanbegovića, 2. na njihovoj listi u I. izbornoj jedinici. Uz spot poručuju -...

Vričko: Ide Vaskrs – pomolimo se!

Foto:Katolički tjednik   Dobro je, dakako, što je Zapadni Balkan u mislima pape Franje. Još bi, međutim, bolje bilo da bude i u molitvama. Naročito oko...