Četvrtak, 18. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

 Karamarko vjeran HDZ-u

Foto:N1

 

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko bio je na skupu stranke, dobio je posebne pozdrave nasljednika Andreja Plenkovića, koji ga je prije osam godina žestoko prozivao, te je tom prigodom čvrsto stao uz matičnu stranku.

Odmah je demantirao ikakve političke aktivnosti.

“Bilo je upita jesam li što dogovorio ili dogovaram, nema nikakve mistike. Ništa nisam dogovorio niti dogovaram, vjerojatno se neću kandidirati na ovim izborima. Uz stranku sam, HDZ-ovac sam 1989., odazivam se na ovakve događaje i to je razlog mog dolaska. Zahvaljujem se premijeru na posebnom pozdravu. Njegov sam prethodnik i ja bih pozdravio svog da sam tu.”, rekao je i objasnio zašto je bio toliko ozbiljan tijekom cijelog skupa:

“Ozbiljna su vremena, ali ako me netko ponukao da dođem ovdje jest montipajtonovsko ponašanje oporbe, na čelu s predsjednikom.”

Negirao je da kod njega postoje neki ljutiti ili negativni osjećaji usmjereni prema stranci i njenom vodstvu, ali je potvrdio da komunicira sa svima, tako i Domovinskim pokretom.

“Pričam sa svima, ali ne o nekoj suradnji ili ne znam čemu. Ne bih o tome. O kandidaturi nismo razgovarali. Ima puno stranaka s kojima imam slične poglede. Ne bih volio da na vlast dođu oni koji Hrvatsku nikad nisu htjeli. I, teoretski, kad bih se kandidirao, morao bih izaći iz matične stranke.”

Još uvijek mu nisu draga sjećanja oko prozivki Plenkovića u vrijeme dok je dolazilo do smjene na čelu stranke?

“Nerado se prisjećam tog trenutka, ali napadi na mene su pali u vodu, oko svega sam bio u pravu. Mađari, gradnja LNG-a, nametanje konkurencije ruskom plinu… Bio sam u pravu. Nisam bio neki Nostradamus, ali u tom trenutku sam bio u pravu”, pohvalio se Karamarko.

Ne slaže se da je Hrvatska talac dva čovjeka i njihova dva ega.

“Volio bih da nije, ali Hrvatska nije u dobrom položaju, pala je na 3,6 ili 3,8 milijuna stanovnika. Ni hranu više ne proizvodimo.”

Podsjetio je i da on zna kako protiv Milanovića.

“Pobijedio sam ga pet puta. Ali, jesam li dobro vodio stranku?”

Oporba?

“Način na koji rade to što rade… to nije potrebno Hrvatskoj i mislim da se građanima to ne može dopasti. Zbog tog narativa sam ovdje. Prekjučer sam dvojio hoću li doći, ali Milanović i Grbin su me pogurnuli da dođem.”

Na samom kraju, otkrio je što vidi kao dobitnu kombinaciju za pobjedu na izborima.

“Reći ću vam formulu. Domoljubna koalicija broj 2. Objediniti sve što je desno pa zagaziti i desnije. Imati pravaše, umirovljenike i vidjeti što raditi s DP-om.”, piše N1.

Najnovije

Biblijska poruka 18.4.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Tko vjeruje ima život vječni

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Iv 6,44-51 Reče Isus mnoštvu: »Nitko ne može doći k meni ako ga ne povuče Otac koji me posla; i ja ću ga...

Penava: Domovinski pokret treća je najjača stranka u Hrvatskoj

Foto:Screenshot/RTL   Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava održao je govor u stožeru Domovinskog pokreta. “Jesmo skupa ili nismo? Dragi prijatelji, pred kraja, mada nismo mudriji prije dva...

Plenković: HDZ po treći put zaredom uvjerljivo pobijedio na izborima

Foto:Screenshot/HRT   Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković obratio se iz izbornog stožera stranke. - Dopustite da na kraju ove izborne večeri prije svega zahvalim svim našim biračima, svim...

DIP: HDZ 60, ‘Rijeke pravde’ 42, Domovinski pokret 14, Most 11 mandata

Foto:HRT   Državno izborno povjerenstvo na svojim stranicama objavljuje privremene rezultate parlamentarnih izbora. Do 02.30 prebrojani su gotovo svi glasovi. Glasovalo je 62,25 posto birača. Rezultati u...

Mario Radić: Mi smo zadovoljni, ali mislim da ćemo dobiti  i još koji mandat više

Foto:Screenshot/HRT   Prema prvim izlaznim anketama, Domovinski pokret i partneri osvajaju 13 mandata. Kada su izašli prvi rezultati, u dvorani se prolomio pljesak. - Mi smo zadovoljni,...