Kardinal Krajewski molio za žrtve kod masovne grobnice u Ukrajini te izrazio bol gledajući toliko mrtvih i tako velika razaranja

Suočen s takvim strahotama, rekao je: „Suze ne padaju i riječi ne dolaze“. Ipak, Bogu hvala, dodao je, „što postoji vjera“...

FOTO: VATICAN MEDIA // KARDINAL KRAJEWSKI MOLI NAD MASOVNOM GROBNICOM U BORODJANKI

Apostolski milostinjar kardinal Konrad Krajewski na Veliki petak, 15. travnja molio je kod masovne grobnice u Borodjanki, nedaleko od Kijeva, te izrazio bol gledajući toliko mrtvih i tako velika razaranja, objavio je Vatican News…

Živeći Vazmeno trodnevlje s ukrajinskim narodom, dovodeći tako blizinu pape Franje, kardinal Krajewski je na Veliki Četvrtak slavio Misu Večere Gospodnje, a na Veliki petak se pridružio se apostolskom nunciju u Ukrajini, nadbiskupu Visvaldasu Kulbokasu u predvođenju križnoga puta u Borodjanku, sjeverozapadno od Kijiva, mjesto koje su ruske trupe opustošili. Za vrijeme posjeta, apostolski se milostinjar zadržao u molitvi pred masovnom grobnicom.

Kasnije u petak, po povratku u Kijev, kardinal je za Vatican News opisao svoj posjet i pronalazak „toliko mrtvih, kao i masovnu grobnicu od najmanje 80 ljudi pokopanih bez imena i prezimena“.

Suočen s takvim strahotama, rekao je: „Suze ne padaju i riječi ne dolaze“. Ipak, Bogu hvala, dodao je, „što postoji vjera“.

„U Velikom smo tjednu – danas je Veliki petak – kada se možemo sjediniti s Isusovom osobom i s Njime ići na križ“, rekao je.

Kardinal je podsjetio da će uskoro doći Uskrsna nedjelja i Kristovo uskrsnuće. „Možda će On sve objasniti u svojoj ljubavi i promijeniti sve, čak i u nama, posebno ovu gorčinu i patnju koju nosimo svaki dan, a posebno u danu kao što je danas“.

L.K.