Karolina Vidović Krišto : ‘Ćorićeva izjava je skandalozna međutim, on već duže vrijeme ne bi smio biti ministar’

Od takvog ministra gospodarstva hrvatski poduzetnici malo toga mogu očekivati...

Karolina Vidović Krišto, saborska zastupnica Domovinskog pokreta komentirala je aktualnu aferu Janaf, odnosno činjenicu da su se u prostoru šefa Janafa Dragana Kovačevića okupljali brojni ministri, premijer, bivši predsjednik i drugi, kao i činjenicu da ministar Tomislav Ćorić ne želi odgovoriti je li na ulazu u ‘Klub’ morao ostavljati mobitel…

Njena facebookobjava  u cijelosti:

“Ministar Ćorić i njegovo shvaćanje odgovornosti

Afera Janaf je močvara, a iz močvare se ne može izaći čist

Ministar Tomislav Ćorić izjavio je kako je činjenica da se javnost bavi aferom Janaf ispod svake razine. To znači, činjenica da za vrijeme „lockdowna“ političari, suci, glumci ne poštuju ono što svi drugi građani moraju poštovati, za ministra Ćorića nije skandal. Ili činjenica da posjetitelji tog kluba nikad nisu postavili pitanje – otkud čovjeku s plaćom državnog dužnosnika klub u kojem se besplatno jede i pije. To očito ni političarima, ni sucima, ni glumcima nije bilo suspektno.

Ova Ćorićeva izjava je sama po sebi skandalozna jer svjedoči do koje razine su naši političari drski i bahati prema javnosti i prema građanima koji ih plaćaju.

Afera Janaf u kojoj svaki dan isplivavaju nevjerojatni detalji, pa na primjer doznajemo da u nekakvom prtljažniku je usput milijun Eura, ili činjenica, što u biti stalno tvrdim, da je cjelokupna društvena elita nevjerojatno međusobno uvezana i povezana.

U Kovačevićevom klubu su bili samozvani ljevičari i samozvani desničari, skandalozni suci, i svi su se lijepo častili i nitko nije pitao tko to sve plaća.

Ministru Ćoriću bi preporučila da pročita, na primjer, o aferi bivšeg njemačkog predsjednika Wulffa koji je morao dati ostavku zato što mu je prijatelj doplatio za hotelsku sobu 500 eura. Znači, u Njemačkoj, gdje je standard tri puta veći nego u Hrvatskoj, predsjednik države daje ostavku zbog 500 eura.

A ministar Ćorić koji ide u klub koji vodi direktor koji je pod njegovom resornom nadležnošću, si ne postavlja pitanje – odakle mom direktoru financije za ovakvo razbacivanje?!

Ministar Ćorić bahato odbija odgovoriti javnosti je li morao na ulazu u taj klub ostavljati mobitel. Ovdje ću ga podsjetiti kako je Hillary Clinton skoro završila u zatvoru zato što nije koristila službeni mail za slanje elektronske pošte, već je koristili svoj privatni.

Međutim, ministar Ćorić već duže vrijeme ne bi smio biti ministar. Podsjetit ću da je svojim djelovanjem u slučaju vjetroparka Krš-Pađene hrvatske porezne obveznike oštetio za milijardu i 500 tisuća kuna. Podsjetit ću kako je mimo odluke nadležnog suda ponovno postavio ravnateljicu NP Krka koja je plagirala natječajnu dokumentaciju, a odbio imenovati najkvalificiraniju kandidatkinju, hrvatsku braniteljicu dr. sc. Ljiljanu Zmijanović.

Od takvog ministra gospodarstva hrvatski poduzetnici malo toga mogu očekivati.

Svakome je jasno da su sva tri ministra koja su bila u ovom klubu morali dati ostavku, to jest, predsjednik Vlade već ih je trebao razriješiti.
Borba protiv korupcije je glavni temelj borbe za hrvatsku budućnost, jer pravda i vladavina prava nemaju alternativu”, poručila je zastupnica Vidović Krišto.
G.S.