Subota, 13. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Karolina Vidović Krišto tvrdi: Hrvatska policija maltretira hrvatskog branitelja i njegovu brojnu obitelj. Plenković mora smijeniti Božinovića

Karolina Vidović Krišto danas je sazvala izvanrednu konferenciju za novinara na kojoj je govorila o problemu s kojim se suočava hrvatski branitelji i njegova brojna obitelj. Traži od Plenkovića da smijeni ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

“Hrvatski građani svakodnevno doživljavaju žalosnu činjenicu da državne institucije ne rade po zakonu, već otvoreno i bahato rade za interese moćnika ili kriminalnih skupina. Tako je jučer popodne obitelj hrvatskog branitelja Mirka Bađuna, koji je iz rata izašao s teškim zdravstvenim posljedicama, koji ima četvero djece, bila izložena protuzakonitim prijetnjama i zastrašivanju, i to od strane policajca iz policijske postaje Metković, prenosi Teleskop.hr.

Obitelj Bađun izvrgnuta je teroru lihvarske agencije B2 Kapital, kojoj – protivno zakonu – asistira sudac Općinskog suda u Metkoviću i bivši ministar pravosuđa, Ante Šprlje. Iako je sud svjestan da je u kolektivnom potrošačkom sporu nedvojbeno utvrđeno da su krediti u švicarskim francima sadržavali nepoštene i ništetne odredbe, sud u Metkoviću ovršuje obitelj Bađun te nalaže prodaju njihove jedinenekretnine. Sama prodaja, pak, jest neviđeni kriminal koji nije moguć u nijednoj drugoj državi članici Europske unije!

Sudac Ante Šprlje odobrava prodaju stana za 48 tisuća eura, a stvarna tržišna cijena je iznad 120 tisuća eura! Po sucu Šprlji, stan će se oduzeti obitelji Bađun, a još će im ostati dug od 22 tisuća eura. Inače, za kredit od 370 tisuća kuna iz 2004. godine obitelj Bađun je otplatila više od 200 tisuća kuna. Dakle, za 170 tisuća kuna, lihvarska agencija uz asistenciju hrvatskog suda oduzet će stan koji vrijedi 120 tisuća eura.

Dakle, ovo se zove otimačina u režiji hrvatskog suda i policije! Iako su činjenice nesporne i protivne hrvatskom Ustavu, nizu zakonskih odredbi ali i europskoj pravnoj stečevini, sud nalaže deložaciju obitelji Bađun za 11. travnja 2024. godine.

Policajac iz Metkovića jučer, na Veliki četvrtak, dolazi u dom obitelji Bađun, najavljujući deložaciju koja se ima dogoditi za dva tjedna. Dakle, pravne radnje su još uvijek u tijeku! Dolazak u dom obitelji Bađun, bez sudskog naloga kako bi najavio deložaciju, te uz ”prijeteljski savjet” da će obitelj biti izbačena putem specijalaca, jest kazneno djelo prijetnje i zastrašivanja!

Hrvatska policija pod ravnanjem ministra Davora Božinovića djeluje kao izvršitelj lihvarskih agencija, te čini kazneno djelo asistirajući u otimanju privatne imovine.  B2 kapital putem policijie i suda otima na zelenaški način stan hrvatskom branitelju i srčanom bolesniku s četvero djece, Mirku Bađunu.

Je li ovo Vaše domoljublje i europejstvo, gospodine Plenkoviću?

Zahtijevam od Vas da trenutačno razriješite Davora Božinovića dužnosti ministra unutarnjih poslova, te ravnatelja policije Nikolu Milinu zbog slučaja Bađun u kojem je nedvojbeno policija djelovala protuzakonito, čak štoviše, asistirala kriminalnim skupinama.

Nije potrebno podsjećati kako Davor Božinović i Nikola Milina u biti jesu glavni zaštitnici korupcije u Hrvatskoj, jer izravno utječu na istrage i sprječavaju procesuiranje kriminalno-koruptnih radnji u Hrvatskoj.

Vidović Krišto upitala se je li vladajućim strukturama neugidno što Hrvatskom upravljaju na način da policija  terorizira obitelji s četvero djece.

Najnovije

Dat ćemo prednost sposobnima, a ne podobnima

Razgovarao: glavni urednik Vlado Kolak   Poštovani čitatelji danas ćemo Vam predstaviti dvojicu kandidata Domovinskoga pokreta Vedrana Černya i Tomislava Josića. Pa da ih najprije kratko...

Prof. Biočić: Krivotvorenje suvremene hrvatske povijesti uz komunističke dogme – zašto Sveučilište ne reagira?

Foto:Narod.hr   Sveučilišnog profesora srednjovjekovne povijesti dr. sc. Ivu Goldsteina “krasi“ mnogo negativnih epiteta; za časnog čovjeka i znanstvenika dovoljni bi bili i samo oni koje...

Biblijska poruka 13.4.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Ne bojte se to sam ja, glavom

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Iv 6,16-21 Kad nasta večer, siđoše Isusovi učenici k moru, uđoše u lađicu i krenuše na onu stranu mora, u Kafarnaum. Već se...

Domovinski pokret – kamen koji odbaciše graditelji

Piše: Josip Milić   Predizborna kampanja ulazi u svoju završnicu. Ostalo je još svega nekoliko dana do predizborne šutnje i izbora. Umjesto da se, kako se...

Producent filma ‘Zvuk slobode’ kod Meloni: Žene osnažene od Boga mijenjaju svijet

Foto:Eduardo Verastigui   Eduardo Verastegui, producent filma Zvuk slobode, susreo se u Rimu s talijanskom premijerkom Georgiom Meloni s kojom, kako kaže, dijeli iste stavove po...