Ponedjeljak, 24. lipnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

KNIN 17. travanj-Obilježavanje 11. obljetnice Gardijske mehanizirane brigade…”Dolazi li i predsjednica Grabar Kitarović”!?

U vojarni “Kralj Zvonimir” u Kninu, u utorak 17. travnja 2018. obilježit će se 11. obljetnica ustrojavanja Gardijske mehanizirane brigade (Gmbr) Hrvatske kopnene vojske.

Središnjoj svečanosti u vojarni prethoditi će polaganje vijenaca i paljenje svijeća u spomen na poginule hrvatske branitelje, kod spomenika hrvatske pobjede “Oluja ’95” na Trgu Ante Starčevića u Kninu s početkom u 10:30 sati, te sveta misa u crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta, koju će predvoditi vojni kapelan Gmbr fra Božo Ančić.

Također, u sklopu obilježavanja Dana Gmbr održat će se i Dan otvorenih vrata u vojarni “Kralj Zvonimir” u Kninu, Matijaševa 2, od 09:00 do 15:00 sati na kojem će zainteresirani posjetitelji imati prigodu razgledati izložen Taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme te borbena oklopna vozila koja se nalaze u sastavu brigade, najavljuju iz MORH-a.


Vezana vijest; Hrvatska predsjednica i vrhovna zapovjednica oružanih snaga RH Kolinda Grabar Kitarović boraviti će u Šibensko-kninskoj županiji.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović od utorka do četvrtka izmjestit će svoj Ured u Šibensko-kninsku županiju.

U srijedu će kako je najavio HRT,predsjednica započeti susretom s gospodarstvenicima, obrtnicima i turističkim djelatnicima Šibensko-kninske županije. Nakon susreta u Skradinu uslijedit će posjet Općini Kistanje u okviru kojeg će obići Osnovnu školu Kistanje. Predsjednica će potom posjetiti Udrugu za osobe s invaliditetom Sv. Bartolomej u Kninu i obići Kninsku tvrđavu, a potom i Općinu Kijevo gdje će se susresti s građanima. Istoga dana predsjednica Grabar-Kitarović posjetit će Grad Drniš, te nakon druženja s djecom i građanima u Dječjem vrtiću Drniš posjetiti tvrtku Aluflexpack novi d.o.o. pogon Drniš. Predsjednica Republike potom će obići vojno skladište „Potkop“ u Trbounju kod Drniša i posjetiti Općinu Unešić gdje je predviđen kulturno-umjetnički program i druženje s građanima, javio je HRT.

“Po svemu sudeći, moguće je da i predsjednica i vrhovna zapovjednica oružanih snaga RH Grabar Kitarović nazoči ovoj važnoj obljetnici”, a hoće li se to dogoditi, ostaje za vidjeti!?

 Protokol obilježavanja ove obljetnice;

09:00 do 15:00 – Dan otvorenih vrata u vojarni “Kralj Zvonimir”

do 10:25 – Dolazak najviših uzvanika u Zapovjedništvo Gmbr

10:25 – 10:30 – Odlazak na polaganje vijenaca

10:30 – Polagane vijenaca kod spomenika hrvatske pobjede “Oluja ’95”

11:00 – Sveta misa u crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta

12:00 – Središnja svečanost u vojarni “Kralj Zvonimir”

U povodu 11. obljetnica ustrojavanja Gardijske mehanizirane brigade (Gmbr) Hrvatske kopnene vojske u utorak 17. travnja će se od 10 do 15 sati u vojarni „Kralj Zvonimir“ održati dan otvorenih vrata.

Svim zainteresiranim posjetiteljima će se kroz Taktičko tehnički zbor predstaviti naoružanje, oprema i borbena oklopna vozila koje se nalaze u sastavu brigade.

A.K.

Najnovije

Orban stavlja migracije u središte mađarskog predsjedanja EU-om

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je njemačkim medijima da pitanje migracija želi staviti u središte predstojećeg mađarskog predsjedanja Europskom unijom.   Orban je rekao medijskoj skupini...

Hod za život, obitelj i Hrvatsku održan u Imotskom

Foto:Hod za život   U subotu se za zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca i cijele obitelji, hodalo na  jugu Hrvatske, u...

Kriptokomunistička proslava u centru Zagreba pod pokroviteljstvom Grada: Tomašević i Pupovac ‘feštali’ uz srp, čekić i zvijezdu petokraku

Foto:Narod.hr     Grad Zagreb pod vodstvom gradonačelnika Tomislava Tomaševića i ove je godine bio pokrovitelj koncerta koji se održao na ”Dan antifašističke borbe” 22. lipnja na...

Biblijska poruka 23.6.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Kad je plovidba sigurna?

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Mk 4,35-41 Uvečer istoga dana kaže im: “Prijeđimo prijeko!” Oni otpuste mnoštvo i povezu Isusa kako već bijaše u lađi. A pratile su...

Postali su treća snaga u Europi i sada kreću u veliku ofenzivu: ‘Ovo se nije dogodilo 40 godina!‘

Foto:Pixabay   EU bi se prvi put u 40 godina mogla naći u situaciji da vladajuća većina ne dolazi iz redova najjačih postizbornih opcija. Politička grupacija Europski...