KNIN Uhićeno šest mladića zbog izazivanja požara; Dvojica su Srbi na ljetovanju…

Zaposlenica Nacionalnog parka Krka, koja radi na recepciji u Burnumu, vraćala se kući kad je na putu vidjela te mladiće na biciklima ispod nadvožnjaka na raskrižju Kistanje-Knin-Oklaj. Bili su joj jako sumnjivi pa je javila to čuvarima prirode u parku, nakon čega je nadzornik NP Krka po...

FOTO/Arhiva/ZARAPIX

U policijsku postaju Knin u popodnevnim satima ponedjeljka privedeno je više osoba koje se dovodi u vezu s požarima na tom području Šibensko-kninske županije, potvrdili su za ŠibenikIN u policiji.

Uhićene osobe policiji je prijavio nadzornik Nacionalnog parka Krka, a riječ je o petorici maloljetnika i jednom 18-godišnjaku.

Četvorica su iz obližnjeg sela Radića Donjih, a ostala dvojica državljani su Republike Srbije, njihovi rođaci koji ljeti dolaze u selo.

Zaposlenica Nacionalnog parka Krka, koja radi na recepciji u Burnumu, vraćala se kući kad je na putu vidjela te mladiće na biciklima ispod nadvožnjaka na raskrižju Kistanje-Knin-Oklaj. Bili su joj jako sumnjivi pa je javila to čuvarima prirode u parku, nakon čega je nadzornik NP Krka po opisu zaključio da je vjerojatno riječ o skupini lokalnih momaka i odlučio ih pronaći. Otišao je u selo i stupio s njima u kontakt, a oni su mu priznali da su zapalili vatru, doznao je ŠibenikIN od izvora bliskog istrazi, piše antenazadar.hr.

G.S.