Knjiga Jure Šimića: Duvanjska djeca – zagrebački starci…Slike sam birao očima, gledajući ih prenosio u knjigu.

Pjesme sam pisao dušom i srcem o svom rodnom Galečiću, svojoj mami, sv. Anti Šuičkom, duvanjskom kraju i hrvatskoj domovini...

foto-Fena-S predstavljanja knjige-Duvanjska djeca-Zagrebački starci

U organizaciji Matice hrvatska Tomislavgrad u petak je u dvorani Skupštine HBŽ-a predstavljena knjiga “Duvanjska djeca – zagrebački starci”, autora Jure Šimića, rodom iz Šujice, sa zagrebačkom adresom stanovanja.

Prvi dio knjige tematski se dotiče manje poznatih Duvnjaka koji su rođeni u duvanjskome kraju, a odrasli su u Zagrebu. Šimić u svojoj knjizi piše priče i pjesme o Duvnjacima koji dolaze u Zagreb studirati, raditi, živjeti i stariti.

‘Duvanjska djeca – zagrebački starci’ vodim slikom, pjesmom i pričom kroz živote duvanjske djece i kroz lijepi duvanjski kraj pa sve do zagrebačkih staračkih dana. Slike sam birao očima, gledajući ih prenosio u knjigu. Pjesme sam pisao dušom i srcem o svom rodnom Galečiću, svojoj mami, sv. Anti Šuičkom, duvanjskom kraju i hrvatskoj domovini”, kazao je autor Šimić.

U drugom djelu knjige Šimić govori o svojoj ulozi u Domovinskom ratu i suđenju koje se protiv njega vodi. Naime, Šimić je u vrijeme Domovinskog rata bio predsjednik kriznog stožera u Bjelovaru te je protiv njega podignuta optužnica za ratne zločine. Prvostupanjskom presudom Županijskog suda u Rijeci Šimić je oslobođen optužbi. Na tu presudu Državno odvjetništvo uložilo je žalbu i već se četiri godine čeka pravomoćna presuda Vrhovnog suda RH.

VEZANE VIJESTI

FOTO-U subotu, 3. prosinca, u Zagrebu se održala još jedna muška molitva krunice, na kojoj je bio velik odaziv muškaraca sve dobi. Moli se u Slavonskom Brodu, Vinkovcima, Splitu