Kolakušić osnovao novu stranku

Facebook

Poljska nacionalna i konzervativna stranka Pravo i pravda (PiS) izgubila je nedavno parlamentarne izbore i sišla s vlasti, ali to nije umanjilo njezinu privlačnost za pojedine političare u Hrvatskoj. Štoviše, u subotu je osnovana hrvatska stranka Pravo i pravda (PiP), a njezini su utemeljitelji Mislav Kolakušić, Ivan Vilibor Sinčić i Ivan Lovrinović, objavio je Novi list.

 

Navode kako nisu od njih mogli doznati  pojedinosti o novoj stranci na političkoj sceni.

Mislav Kolakušić je nezavisni  zastupnik u Europskom parlamentu iz Republike Hrvatske koji je još prije tri godine u intervjuu za Startnews najavio da je među pokretačima nove europske političke stranke, a onda će stranku osnovati i na hrvatskoj razini.

To je, kako je tada objasnio, nova politička grupacija koja zagovara nacionalizam, odnosno suverenizam, što znači da svaka država bude jaka kao što je nekad bila. Globalizam ide prema brisanju država, pa pojedine države, kazao je, postaju sve siromašnije.

U spomenutom intervjuu kazao je kako se planira, nakon isteka mandata u EU parlamentu, vratiti u Hrvatsku i nastaviti političko djelovanje pri čemu je tada spomenuo suradnju sa tada aktualnim Živim zidom.  Također, tada je poručio kako se ne smije ići u rasipanje glasova.