Nedjelja, 21. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Kolakušić pozvao stranke desnice da na izbore idu zajedno

Novoosnovana stranka Mislava Kolakušića, Pravo i pravda u subotu je u Zagrebu održala prvi stranački kongres, predstavila se kao suverenistička čiji su prioriteti okrupnjavanje antiglobalističkih opcija radi zajedničkog izlaska na izbore i borba protiv globalnih elita.

 

”Pozivam sve suverenističke i antiglobalističke političke opcije da zajedno izađemo na parlamentarne izbore jer zajedno možemo biti druga opcija u državi. Ići sam i razbacivati glasove je nešto što smo vidjeli. Molim vas da podržite tu ideju”, rekao je predsjednik stranke, europarlamentarac Kolakušić na skupu na Zagrebačkom velesajmu. Na skupu su sudjelovali i potpredsjednici stranke Pravo i pravda, Ivan Vilibor Sinčić, također europarlamentarcem te Ivan Lovrinović.

Kao suverenističke i antiglobalističke političke opcije među postojećim parlamentarnim strankama, Kolakušić je naveo Domovinski pokret, Most, Hrvatske suvereniste te Odlučnost i pravednost, dok su mu, kaže, HDZ i Možemo! ‘neprihvatljive opcije’. Pozvao je Domovinski pokret i Most da svi zajedno sjednu za stol, prenosi Običan.info.

“Ako se može udružiti ljevica koja se isto ne voli, e pa možemo se udružiti i mi”, izjavio je Kolakušić novinarima nakon kongresa svoje stranke. Kolakušić je kazao da ga iznenadila odluka SDP-a da im nositelj liste u prvoj izbornoj jedinici i premijerski kandidat bude aktualni predsjednik države Zoran Milanović, kojega je pozvao da podnese ostavku.

Dodao je da podjela političkih stranka na ljevicu i desnicu više ne postoji, te da ju je zamijenila podjela na globaliste i suvereniste. Globalisti nam žele ukinuti naše tradicionalne vrijednosti – obitelj, selo, grad i državu, kaže Kolakušić. To želimo sačuvati u budućnosti, dodao je. U slučaju dolaska na vlast, među prvim zakonima koji će se mijenjati su Izborni zakon i Zakon o osnivanju političkih stranaka.

Lovrinović: Pozivamo u rat o protiv domaćih izdajnika

Potpredsjednik stranke Ivan Lovrinović ustvrdio je da iz Hrvatske danas odlazi puno više novaca nego što je to bio slučaj kada je bila u Jugoslaviji. Hrvatska treba upravljati svojim novcem u korist vlastita razvoja, a ne da bude “Kosovo Europske unije”, dodao je.

“Ne želimo financirati prebogati zapad i banke koje su ove godine dobile poklon kakav nitko nikad nije dobio u Hrvatskoj. HNB im je doznačio na račune 475 milijuna eura, a da nisu ništa učinile”, izjavio je Lovrinčević.

“Ako ne želite više slušati obmane i laži, mi vas pozivamo u drugi Domovinski rat, ali ne protiv vanjskih neprijatelja jer su pokazali da se boje, nego u rat protiv domaćih izdajnika, oni su najopasniji”, zaključio je Lovrinović svog govora.

Sinčić: Hrvatski sabor na razini aparata za čokoladicu

Ivan Vilibor Sinčić, također potpredsjednik Prava i pravde, rekao je da saborski zastupnici, koje će birači ponovno birati na parlamentarnim izborima za mjesec dana, ‘više nisu ono što su nekad bili, zastupnici koji uistinu raspravljaju i usvajaju zakone’. Ustvrdio je da je unutar EU Hrvatska izgubila svoju suverenost.

“U ’90-ima se govorilo da je iznad Hrvatskog sabora samo dragi Bog. No, Hrvatski sabor su sada sveli na razinu aparata za čokoladicu. Plenković samo ubaci što hoće i ovi mu pošalju zakon”, rekao je Sinčić. Dodao je da se ponosi borbom koju je u Europskom parlamentu vodio protiv globalističke agende.

Najnovije

Biblijska poruka 21.4.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Čiji glas slijedim u životu?

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Iv 10, 11-18 Reče Isus: »Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce. Najamnik – koji nije pastir i nije vlasnik...

Ivan Pokupec – Moja analiza izbornih rezultata

Ivan Pokupec/Portal za kulturu komuniciranja Epoha   Napisao sam da HDZ prolazi zbog neozbiljne i kokošarske oporbe. A koliko je neozbiljna i kokošarska se vidi u...

Mislav Kolakušić odlazi, ali Hasanbegović ipak neće u Sabor

Foto:Facebook   Predsjednik stranke Pravo i pravda Mislav Kolakušić je danas izjavio da oni neće podržati pregovore svog koalicijskog partnera Domovinskog pokreta ni sa SDP-om ni...

Prof. dr. Granić: Mesić je uveo pogrešnu praksu oko sastavljanja vlade

Foto:Maxportal   Nikad tako politički agresivni nismo ušli u parlamentarne izbore, a nikada u dramatičnijem i neizvjesnim položaju kao društvo nismo se našli nakon tih izbora....

Plenković ima priliku postati novi Tuđman

Piše: glavni urednik Vlado Kolak   Kada je u izbornu srijedu popodne javljeno da je izlaznost na izborima skoro 30 posto veća nego prije četiri godine,...