Kompletna komisija nogometnih sudaca u Splitu dala ostavku: Rat zbog otvorene pozicije koju je ponudio HNS

Splitski suci i Izvršni odbor Splitsko-dalmatinskog saveza ne mogu se složiti koga će poslati u Zagreb da ih predstavlja...

Nakon sastanka HNS-a i Hajduka krenuli su pregovori oko prvog uvjeta koji splitski klub zahtijeva s ciljem zatopljenja odnosa u nogometu – uvođenje njihovog predstavnika u sudačku komisiju HNS-a…

No, sada su nastali novi problemi – splitski suci i Izvršni odbor Splitsko-dalmatinskog saveza ne mogu se složiti koga će poslati u Zagreb da ih predstavlja, donosi narod.hr.

Suci Splita i okolice podnijeli su danas ostavke zato što Izvršni odbor Splitsko-dalmatinskog saveza ne želi prihvatiti njihova kandidata Borisa Strukana. U Izvršnom odboru smatraju kako Strukan unatoč dobrom radu ne može predstavljati Split u HNS-u jer je njegov brat Duje međunarodni sudac HNS-a. Izvršni odbor NSŽSD-e vjerojatno će podržati Gorana Gabrila.

Ovo je e-mail koji su suci poslali HNS-u;

Poštovani kolege!

Obzirom na promijenjene okolnosti u radu našeg Saveza obavještavamo vas da smo sa današnjim danom podnijeli ostavku kao Komisija nogometnih sudaca NSŽSD i zahvalili vodstvu Saveza na do sada ukazanom povjerenju.

Razlog naše ostavke je nemogućnost sudjelovanja u radu i odlučivanju na način kako je to dogovoreno prilikom našeg imenovanja za članove Komisije nogometnih sudaca te trenutne okolnosti rada u Savezu koje su bitno drukčije od onih koje su nam bile prezentirane u trenutku kada smo se odlučili kao pojedinci i komisija uključiti u rad Saveza.

U svome radu nastojali smo biti pravedni te donositi odluke isključivo temeljene na rezultatima vašeg rada i vrednovanju postignuća koja ste postigli kao suci i ostale uključene osobe te stvoriti okruženje u kojem se do prilika dolazi isključivo temeljem vlastitih postignuća i ostvarenja.

Oprostite ako smo nekoga uvrijedili ili ako nismo ispunili vaša očekivanja. U svome radu nastojali smo vam približiti najnovija očekivanja i zahtjeve nogometnog suđenja te se nadamo da smo uspjeli utjecati na vaš angažman i izvedbu te da će neki od vas u budućnosti napredovati do najviših razina nogometnog suđenja.

Žao nam je što nećemo moći nastaviti zajedno surađivati, ali postoji određena razina očekivanja ispod koje nismo spremni ići u svom radu.

Ukoliko vam možemo osobno pomoći slobodno nam se obratite u bilo kojem trenutku.

Za sva pitanja i probleme vezano uz problematiku sudaca i suđenja te rada Saveza molimo obratite se predsjedniku ili tajniku Saveza dok se ne imenuje nova komisija sudaca.

Marko Erceg, predsjednik
Dino Knezović, tajnik

Športski program u ime bivše komisije nogometnih sudaca!

Pozdrav,
Toni Nejašmić
Vjeko Boban
Vesna Budimir
Andrija Čaljkušić
Tonći Grozdanić
Ante Jelavić
Mladen Jurić
Vedran Mamić
Boris Strukan

D.J.