Konferencija “Hrvatska obrambena industrija kao izvozni brend” u utorak u Zagrebu

Skup se održava u organizaciji Jutarnjeg lista, uz potporu Ministarstva obrane RH te pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović...

Hrvatska obrambena industrija kao izvozni brend

Konferencija “Hrvatska obrambena industrija kao izvozni brend“ održat će se u utorak u Zagrebu, a   sudjelovat će 200-tinjak predsjednika uprava vodećih hrvatskih tvrtki i sudionika iz gospodarskih, obrambenih i političkih institucija Hrvatske i svijeta, najavljeno je u ponedjeljak iz Ministarstva obrane RH (MORH).

Skup se održava u organizaciji Jutarnjeg lista, uz potporu Ministarstva obrane RH te pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Kako je priopćeno iz MORH-a, konferenciji će nazočiti i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Luka Burilović te dvjestotinjak predsjednika uprava vodećih hrvatskih tvrtki i sudionika iz gospodarskih, obrambenih i političkih institucija Hrvatske i svijeta.

U panel raspravama sudjelovat će predstavnici nekih od tvrtki – hrvatskih proizvođača vojne opreme, među kojima Ivica Nekić (Agencija Alan), Željko Pavlin (direktor HS Produkta d.o.o.), Alojz Šestan (vlasnik i direktor Šestan-Busch d.o.o.), Mislav Brlić (Nav. Arch, voditelj djelatnosti i projektiranja i razvoja plovnih objekata Brodosplit d.d.) te Gordan Kolak, tajnik Vijeća za Domovinsku sigurnost.

Neke od  teme o kojima će se govoriti na konferenciji su – kako se razvijaju poduzeća koja su nosioci hrvatske obrambene industrije, odakle dolazi kadrovi i stručnjaci za ovakvu vrstu industrije te kako dugoročno osigurati rast proizvodnje, navode iz MORH-a.H

A.G.