Kongresnik i sin predsjednika Bolsonara: ‘U Brazilu želimo zakon koji će kažnjavati veličanje komunizma, a ne samo nacizma’

Prijedlog kongresmena Eduarda Bolsonara dogodio se nakon što je u ožujku izazvao diplomatski sukob između Brazila i Narodne Republike Kine. Zastupnik je vladavinu Komunističke partije Kine nazvao “diktaturom” i optužio je za pandemiju Covid-19…

Brazilski kongresnik i sin predsjednika Brazila, Eduardo Bolsonaro, predlaže uvođenje zatvorske kazne za proizvodnju, prodaju ili distribuciju slika čekića i zvijezda petokrake, klasificirajući ih kao komunističke simbol mržnje, piše RT

Bolsonaro mlađi predstavio je prijedlog zakona u utorak, 2. rujna, u znak sjećanja na “invaziju na Poljsku od strane nacista i komunista”. Kongresnik je rekao da je ideja potencijalnog zakona “spriječiti genocide, koji su rezultat nacizma i komunizma, baš kao što kazneni zakon kriminalizira ubojstvo pojedinca.”

I želi da kazna bude usporediva s onom za teško kazneno djelo – od devet do petnaest godina zatvora. Bolsonarov zakonodavni napor također uključuje plan za preimenovanje svih javnih mjesta ili institucija koje trenutno nose imena ili osoba povezanih s komunizmom ili nacizmom, te događaja i ideja tih dvaju zločinačkih sustava.

Prijedlog Bolsonara mlađeg dogodio se zbog toga što je u ožujku izazvao diplomatski sukob između Brazila i Narodne Republike Kine. Zastupnik je vladavinu Komunističke partije nazvao “diktaturom” i optužio je za pandemiju Covid-19.

I sin kongresnik i njegov otac Jair Bolsonaro otvoreni su antikomunisti. Ta je činjenica znatno povećala napetost između zemlje i nekih njezinih susjeda poput Kube i Venezuele. Eduardo Bolsonaro čak je priložio neke antikomunističke materijale svojoj objavi zakona na Twitteru.

Jedna fotografija na Twitteru privukla je dodatnu pažnju.

Bolsonaro je tvrdio da su izgladnjele žrtve Holodomora, induciranoj gladi koja se dogodila 1930-ih u komunističkoj satrapiji SSSR-u (sovjetskoj republici Ukrajini) dogodila 1930-ih, čak izgledale gore nego žrtve nacističkih logora.