Nedjelja, 23. lipnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije-SVI U SPLIT NA PROSVJED PROTIV ISTAMBULSKE KONVENCIJE!

SVI U SPLIT NA PROSVJED PROTIV I.K.

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije uputila je svim hrvatskim medijima priopćenje poziva na prosvjed u Split protiv Istambulske konvencije koje su ovjerili pečatima svojih udruga…Obzirom da veliki broj takozvanih “objektivnih i nepristranih” medija u hrvatskoj neće prenijeti njihovo priopćenje, Braniteljski portal isto donosi u cjelosti.

SVI U SPLIT NA PROSVJED PROTIV RATIFIKACIJE ISTAMBULSKE KONVENCIJE!

Priopćenje za medije prenosimo u cjelosti…

Nismo nijemi, gluhi ni slijepi, ne srljamo kao guske u maglu. Nismo se razmetali pameću, strpljivo smo slušali, gledali i nebrojeno puta pročitali. Da ne bi izgledalo kako ni mi ne razumijemo što smo pročitali citirati ćemo :

1.Konvencija obvezuje stranke potpisnice da kulturu, običaje, vjeru i tradiciju, u mjeri u kojoj se razlikuju od načela i tumačenja ove Konvencije, trebaju podčiniti ciljevima Konvencije (v. čl.12 st.5)

.
2.Konvencija (u čl.12 st.1) traži iskorjenjivanje svih „predrasuda, običaja i tradicija“ koje se temelje na „stereotipnim ulogama žena i muškaraca“.

Nikada se nismo niti ćemo se ikada podčiniti ikome osim hrvatskoj kulturi, običaju, vjeri i tradiciji. Za nju smo ginuli, za nju ćemo ginuti.

Od svih iznesenih mišljenja izdvajamo jedino koje potpisujemo,

 Prof. emeritusa Matka Marušića

Istanbulska konvencija je u svakom svojemu detalju protivna zdravom razumu i trenutnom znanju čovječanstva:

  1. a) protuprirodna, protuznanstvena, protuobiteljska, protuvjerska, protucivilizacijska i protuhrvatska. Ona je neprijatelj svih ljudi, a napose žena i djece.
    b) Istanbulska konvencija je toliko zla i štetna da se slobodno može smatrati đavoljim djelom – za one koji iole vjeruju da postoji i Sotona, kao pali anđeo, koji na svijetu radi nezamisliva zla.
    c) Istanbulska konvencija nije uopće napisana zbog zaštite žena, nego je „zaštita žena“ zlouporabljena da bi se svijetu nametnula rodna teorija, kao pravosudna praksa i neupitno školsko gradivo, dakle kao životna praksa, nova kultura u kojoj vlada Sotonino Zlo.
  2. d) Tko god glasuje za Istambulsku konvenciju, glasovao je protiv svoje obitelji, svoje djece, svoje Vjere, Domovine, države i naroda.

– Ustrajemo da se prekine s lažima i da se jasno vidi i kaže: radi se o pokušaju rušenja civilizacije koju živimo, radi se o svjetskom sukobu i drugih argumenata nema: pobijedit će onaj tko bude jači i ustrajniji.

-Na koncu pridružujemo se inicijativi “Hrvatska protiv Istanbulske konvencije”i pozivamo sve zainteresirane građane Splita i okolnih mjesta na veliki prosvjedni skup protiv ratifikacije Istanbulske konvencije u Hrvatskom saboru.

-Prosvjedni skup održat će se u četvrtak, 12. travnja 2018., s početkom u 18 sati na splitskoj Rivi.

Split.05.04.2018.

Ovjereno pečatima-poziv koordinacije na prosvjed protiv IK u Split

Najnovije

Dramatična poruka s Jazovke odaslana ekipi u Sisku: ‘Nije li shizofreno ono što se događa?’

Foto:Screenshot   Hrvatski obredni zdrug Jazovka i ove godine organizirao je hodočašće na Jazovku. Misu je predvodio sisački biskup Vlado Košić. "Nalazimo se kao poštovatelji žrtava koji...

Ćipe i Kukavica: Treba zabraniti četničku kokardu i jugoslavensku petokraku, a HOS pustiti na miru

Foto:Domovinski pokret   Zastupnici Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić i Ivica Kukavica održali su konferenciju za medije na temu muškarca iz Splita kojem je zbog istaknute zastave...

Biblijska poruka 22.6.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Bog ili novac

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Mt 6,24-34 Reče Isus svojim učenicima: »Nitko ne može služiti dvojici gospodara. Ili će jednoga mrziti, a drugoga ljubiti; ili će uz jednoga...

Desno je OK, ali koliko udesno?!

Foto:Katolički tjednik   Možda je pretjerano kazati kako rezultate aktualnih europskih izbora, ali i ozračje nakon njih, najbolje ilustrira to što je, primjerice, u Austriji uvjerljivu...

Izglasano sporno izvješće pravobraniteljice za ravnopravnost spolova; pogledajte kako je tko glasao

Foto:Wikipedia   Sabor je u petak većinom glasova prihvatio Izvješće pravobraniteljice za ravnopravnost spolova za 2022. godinu. U izvješću, osim tema nasilja nad ženama unutar obitelji, nejednakih...