Koronavirus ušao u stožer hrvatske nogometne reprezentacije

Igrači su zdravi i nemaju koronavirus...

Hrvatska nogometna reprezentacija priprema se za dvoboj protiv Portugala u subotu u Ligi nacija. Hrvatski nogometaši su se testirali prije puta, a jedan član stožera je zaražen, dok su igrači zdravi…

“Od svih testiranih igrača i članova stožera, kondicijski trener hrvatske reprezentacije, prof. dr. Luka Milanović, dobio je pozitivan test na novi koronavirus te će idućih 14 dana provesti u samoizolaciji. Milanović nije imao niti ima simptoma bolesti COVID-19.

O pozitivnom slučaju obaviještena je nadležna epidemiološka služba koja je detaljno analizirala sve kontakte dr. Milanovića te je procijenila kako su proteklih dana u okviru reprezentacije poštovane sve stroge mjere prevencije zaraze. Uzimajući to u obzir, epidemiolozi su procijenili da nije bilo rizičnih kontakata te su donijeli odluku o samoizolaciji samo za kondicijskog trenera Vatrenih.

Testiranje u srijedu bilo je redovno testiranje prema Uefinom protokolu za povratak igri, a prema predviđenom planu, reprezentacija će imati još dva testiranja – u petak u Portu te u ponedjeljak u Parizu.

Milanović je, kao i drugi članovi stožera i reprezentativci, testiran prije okupljanja te je bio negativan. Međutim, to ne znači da tada virus nije bio u fazi inkubacije.

Tijekom okupljanja reprezentacije na snazi su vrlo stroge i posebne mjere zaštite, što vrijedi i za osoblje hotela u kojem je smještena reprezentacija, gdje su svi članovi osoblja testirani prije dolaska reprezentacije, a poštuju se posebne mjere dezinfekcije i vrlo strogi protokoli, prenosi gol.hr.

Svi ostali testovi na igrače i članove stožera hrvatske reprezentacije vratili su se negativni. Vatreni će tako po planiranom rasporedu u petak krenuti prema Portugalu, uz poštivanje svih epidemioloških mjera kao što je bilo i do sada”, obavijestio je HNS u službenom priopćenju.

D.J.