Krešić krivotvorio potpise na Skupštini HGZ-a; Jedan od potpisnika je u vrijeme Skupštine bio na pokopu Zuluu

Piše: Josip Milić

 

Nakon članka o Hrvatskom generalskom zboru, obratio nam se general Ljubo Ćesić Rojs kazavši kako je predsjednik Krešić sazivanjem nelegalne Skupštine grubo prekršio odredbe Statuta HGZ-a.

 

Naime, u članku 16.6. stoji da kada se osiguraju tehnički preduvjeti za takvo praćenje, redoviti sabori HGZ-a i sastanci drugih tijela HGZ-a mogu se provesti mješovito te u njihovom radu i fizički nazočne članove mogu sudjelovati (pratiti rad tijela, raspravljati, predlagati, davati primjedbe i glasovati kada je glasovanje javno) i virtualno nazočni članovi.

Rojsov prigovor glasi:
Nelegalna Skupština koja je održana 27. siječnja 2024. nije imala kvorum niti je sazvana po propisanim odredbama Statuta. Na Skupštinu je pozvano samo 115 članova, a trebalo je pozvati njih 125.

S popisa su bez ikakve odluke uklonjeni sljedeći redovni članovi:
1 general Ljubo Ćesić
2 general Ante Roso
3 general Đuro Matuzović
4 general Darko Rukavina
5 komodor Augustin Kontrec
6 brigadir Darko Horvat
7 brigadir Miodrag Demo
8 brigadir Marinko Sosa
9 brigadir Anton Vrdoljak
10 pukovnik Vlado Taborski.

Napominjemo da je Ante Roso prvi koji dobio čin generala u Hrvatskoj vojsci, čak i prije Bobetka i oni ga bolesna izbacuju iz Zbora. Ovo mu je jako teško palo. Koji nehuman čin!
Nikada Upravni odbor HGZ-a nije donio odluku o prestanku članstva ovih redovnih članova osim u slučaju zamjenika predsjednika HGZ-a generala Ljube Ćesića Rojsa. Zamjenika je birala Skupština i ona ga jedina može razrješiti. Sve su njih izbrisali samo kako bi imali kvorum. Slučaj je na sudu. Evidentno je kako je Skupština nelegalna jer nije imala kvorum. Jedan od potpisnika na popisu skupštinara uopće nije bio nazočan na Skupštini jer je bio na pokopu pokojnom generalu Zuluu o čemu kao dokaz postoji i fotografija na gradskom groblju u Ivanić gradu s tog pokopa. Molimo vas da nezakonitu i nelegalnu Skupštinu koja je održana 27. siječnja 2024. poništite – stoji u sudskoj predstavci koji je uputio Rojs. On nadalje moli Sud da mu dostavi uvid u zapisnik s nelegalno održane Skupštine kako bi poduzeli daljnje korake temeljem Ustava i zakona RH.

Na koncu se Rojs pita gdje su nestali generali koji su na fotografijama s Tuđmanom i Šuškom na Kninskoj tvrđavi 6. kolovoza 1995. godine? Izgleda da su ih lažni pravnik i nakalemljeni general Krešić i Tomičić sve izbrisali gumicom.
Strašno!

Ministar Medved, generali: Gotovina, Mikolčević i Ćesić na posljednjem ispraćaju gen Zulua a istovremeno u Zagrebu lažno u zapisnik upisano da je gen. Mikolčević nazočan prilikom glasovanja.