Krijumčaru migranata iz Niša- koji je bježao policiji- 8 godina zatvora…probijao je policijsku blokadu kod Donjeg Srba…

Osim za krijumčarenje ljudi, Marinković, koji je inače nezaposleni trgovac iz Niša, proglašen je krivim i za prisilu prema službenoj osobi, upravo jer je probijao policijsku blokadu...

Nebojša Marinković je, podsjećamo, u svibnju prošle godine probio policijsku blokadu te bježao policiji koja ga je pokušavala zaustaviti hicima kod Donjeg Srba

Osim za krijumčarenje ljudi, Marinković, koji je inače nezaposleni trgovac iz Niša, proglašen je krivim i za prisilu prema službenoj osobi, upravo jer je probijao policijsku blokadu. 

Prema pravomoćnoj presudi, piše Telegram, Marinković je u kombiju prevozio 30 migranata među kojima je bilo i djece. Oni ih je vozio prema sloveniji nakon što su ilegalno prešli granicu BiH i Hrvatske. U kombiju nije bilo prozora ili ventilacije čime je ugrožavao život ljudi.

Podsjećamo, kad je nedaleko Donjeg Srba naišao na policijsku patrolu počeo je bježati. Prošao je policijsku blokadu i krenuo prema policijskoj službenici koja je zapucala ne bi li ga pokušala zaustaviti. Na kraju je vozilo i stalo, a Marinković je iskočio i otrčao prema šumi. Nakon par dana potrage ipak je pronađen promrzao i gladan. U ovom incidentu dvoje migranata, djece od 12 godina, ranjeno je hicima iz policijskog oružja, dok ih je više ozlijeđeno zbog Marinkovićeve sumanute vožnje, prenosi 24.sata.

D.K.