Četvrtak, 20. lipnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

“Krila Oluje” posjetila akrobatsku grupu talijanskog ratnog zrakoplovstva “Frecce Tricolori“u Rivoltu…FOTO…

Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva “Krila Oluje” posjetila je u četvrtak, 29. ožujka 2018. akrobatsku grupu talijanskog ratnog zrakoplovstva “Frecce Tricolori“.

Ovaj posjet nastavak je iznimno dobre suradnje dvaju akrobatskih grupa koje su fazi priprema za ovogodišnju sezonu nastupa.

Odmah po slijetanju u zrakoplovnu bazu u Rivoltu kod Udina “Krila Oluje” dočekali su i pozdravili zapovjednik talijanske akrobatske grupe “Frecce Tricolori” bojnik Mirco Caffelli te vođa grupe bojnik Gaetano Farina zajedno sa svim pilotima “Frecce Tricolori”.

“Krila Oluje” i “Frecce Tricolori” izveli su i zajedničke letove. Tako su kroz dva trenažna leta Talijana piloti “Krila Oluje” imali priliku vidjeti njihov nastup iznad Lignano Sabiadorro te zrakoplovne baze Rivolto, dok su piloti “Frecce Tricolori” imali priliku letjeti s hrvatskim kolegama u avionima Pilatus PC-9M.

Uz trenažne letove razgovaralo se i o uzvratnom posjetu “Frecce Tricolori” bazi u Zemuniku koji je planiran početkom travnja 2018. kada bi zajednička uvježbavanja ponovno izveli iznad zadarske rive.

Vođa “Krila Oluje” satnik Darko Belančić kazao je kako je među pilotima dvaju grupa razvijeno veliko uvažavanje i prijateljski odnos koji je građen dugi niz godina kroz zajedničke nastupe na velikim međunarodnim aero-mitinzima, te kako posjeti matičnim bazama postaju tradicija od koje obje grupe imaju veliku korist.

“Radujemo se svakom našem susretu i zajedničkim treninzima, a kako je svima nama nezaboravan doživljaj osjetiti njihove točke nastupa tako je i njima uvijek znatiželja uživo doživjeti iz naše kabine sve akrobacije koje izvodimo u našem programu”, istaknuo je satnik Belančić.

U odnosu na prethodno gostovanje “Frecce Tricolora” u Zadru prije godinu dana ova je grupa dobila jednog novog člana. Slična situacija je i kod „Krila Oluje“ koja zbog odlaska natporučnika Ivana Rendilića na novu dužnost također dobiva novi format, ulaskom dosadašnjeg komentatora satnika Miroslava Penice na poziciju vanjskog desnog pratitelja, priopćili su iz MORH-a.

Foto:HRZ i PZO/M. Karačić, Krila Oluje

Najnovije

Prof. dr. Josip Vrandečić: Naš konzervativizam jači je i otporniji nego na zapadu

Foto:Slobodna Dalmacija   Razgovor s povjesničarom prof. dr. Josipom Vrandečićem “Premda se pitanje krize kršćanskoga identiteta u suvremenoj Europi, dio koje je i hrvatski narod, često...

Hitrec: Prvu smo namjerno izgubili da zavaramo protivnike

Piše: Hrvoje Hitrec, Hrvatsko kulturno vijeće   Napokon se vrijeme malo stabiliziralo, sve dok nas ne destabiliziraju toplinski valovi. U vrtu jedna hitrecdobra vijest i jedna...

Biblijska poruka 20.6.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Očenaš – molitva nad molitvama

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Mt 6, 7-15 Reče Isus svojim učenicima: »Kad molite, ne blebećite kao pogani. Misle da će s mnoštva riječi biti uslišani. Ne nalikujte...

Konzervativci prestigli liberale, sad su treća snaga u Europskom parlamentu

Foto:Pixabay   Zastupnički klub Europskih konzervativaca i reformista (ECR) narastao je na 83 zastupnika, prestigao liberalni klub i postao treći po snazi u Europskom parlamentu. Zastupnički klub...

Penava: Znam tko je izvor iz Domovinskog pokreta koji širi laži o meni

Predsjednik Domovinskog pokreta i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava komentirao je u HRT-ovoj emisiji ‘1 na 1’ političke aktualnosti i situaciju u Domovinskom pokretu.   – Stranka...