KRIŽEVCI Motociklističko i biciklističko druženje na Uskrsni ponedjeljak…

Nekoliko stotina motociklista i biciklista sudjelovalo je na Uskrsni ponedjeljak na 8. motociklističkom i biciklističkom druženju u Križevcima u organizaciji Auto-moto kluba, Motociklističkog kluba Križevci i Križevačke udruge biciklista....

facebook/ Položen je i vijenac na spomen obilježje hrvatskim braniteljima u križevačkom Perivoju ratnika i zatim su sudionici vozili do Rovišća, gdje su blagoslovljeni ispred župne crkve Presvetoga Trojstva.

Na središnjem trgu dodijeljena su priznanja najuzornijim vozačima u prošloj godini. Najbolji biciklisti su Mladen Bušić i Natali Kohar, mopedistica Zdenka Prstec, motociklisti Ranko Čačko u kategoriji “A” i Ivica Levak u kategoriji “A 2” i automobilisti stariji od 80 godina Bogoje Maričić, Tomislav Fritz i Draginja Runtić.

Položen je i vijenac na spomen obilježje hrvatskim braniteljima u križevačkom Perivoju ratnika i zatim su sudionici vozili do Rovišća, gdje su blagoslovljeni ispred župne crkve Presvetoga Trojstva.

Prvi put su motociklističkim i biciklističkim druženjem obuhvaćene dvije županije, Koprivničko-križevačka i Bjelovarsko-bilogorska, odnosno Križevci i Rovišće. Hrvatski motociklistički savez je, inače, Križevce svojedobno proglasio Gradom motociklizma zbog dugogodišnje tradicije i iznimnih postignuća na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

A.K.